ZF 24

Tohani: În industria vinului trebuie să ai o poveste pe care să o poţi promova. România nu are o imagine extraordinară

Virgil Mândru, preşedintele producătorului de vin Tohani, alături de principele Radu, soţul principesei Margareta a României.

Virgil Mândru, preşedintele producătorului de vin Tohani, alături de principele Radu, soţul principesei Margareta a României.

Autor: Ioana David

06.12.2014, 16:24 612

Virgil Mândru, pre­şe­din­tele producă­torului de vin Tohani din Dealu Mare (judeţele Prahova şi Buzău), spune că anul acesta producţia companiei a fost de 2,5 mi­lioane de kilograme de struguri, dar că potenţialul maxim va fi atins abia în 2018, când toată via replantată va pro­duce. Tohani este cel mai mare pro­du­cător din Dealu Mare, având o su­prafaţă de 500 de hectare cu viţă-de-vie.

„Via noastră a fost replantată şi acum se află în diverşi ani de producţie. Sunt peste 10 milioane de euro (45 milioane de lei – n. red.) investiţi în această perioadă, doar în replantări“, a spus Virgil Mândru pentru ZF.

Omul de afaceri controlează apro­ximativ 70% din acţiunile producă­torului. Grupul de firme Tohani şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 54 mil. lei, în creştere cu 28% comparativ cu nivelul din 2013.

Pentru 2015, Tohani are în vedere să dezvolte segmentul de produse pre­mium din portofoliu, iar un alt proiect, ce stă sub semnul evoluţiei economice, ar trebui să fie turismul viticol.

„În funcţie de evoluţia economiei, vrem să dezvoltăm la Tohani partea turistică, pentru că turismul viticol are un potenţial cel puţin la fel de mare ca producţia. Avem fostul castel al principelui Nicolae (unchiul fostului suveran Mihai I al României – n. red.) pe care vrem să-l reamenajăm. Vrem să introducem Tohani în circuitul turistic viticol. Dar nu este o perioadă extraordinar de bună din punct de vedere financiar. Criza nu a trecut deloc. Dacă ţara iese din criză, te apuci de investiţii, dacă nu, ar fi o greşeală“, a adăugat Virgil Mândru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO