ZF 24

Topul celor mai importante ştiri de astăzi

Topul celor mai importante ştiri de astăzi
09.05.2014, 18:37 264

Topul celor mai importante ştiri de vineri, 9 mai

ANALIZĂ ZF. 100 de indicatori care arată poziţia României faţă de celelalte state din UE. La mulţi ani, Europa!

 ZF a identificat cu ocazia Zilei Europei, sărbătorită astăzi, 100 de indicatori care arată poziţia României faţă de celelalte state din UE. 

România a făcut prima înţelegere din ultimii 6 ani cu o multinaţională de pe pe piaţa locală, privind preţurile de transfer  

Ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu a declarat vineri că înţelegerile pe preţurile de transfer nu s-au mai făcut în România din 2007, dar că în urmă cu câteva zile s-a încheiat prima astfel de înţelegere cu o multinaţională, fără a-i preciza numele.

OPINIE SORIN PÂSLARU, REDACTOR-ŞEF ZF. Cine vrea să transforme marginea Europei într-o nouă Africă? 

În septembrie 2008, după căderea Lehman Brothers, criza financiară globală a oprit 30% din comerţul lumii, bancomatele erau cât pe ce să se blocheze, iar cele mai mari bănci occidentale au fost în buza falimentului.Astăzi, cele mai bogate şi mai puternice ţări ale lumii pare că fac în fiecare zi paşi către un război şi nimeni nu sesizează catastrofa care se apropie. Ucraina nu este nici Egipt, nici Libia şi nici măcar Siria, iar odată destabilizată, vor fi necesare decenii pentru a reveni la normalitate.

Care sunt joburile pentru care Deutsche Bank recrutează în Bucureşti

Banca germană Deutsche Bank a inaugurat joi centrul tehnologic din Bucureşti, al patrulea birou de acest tip în lume, după două în Rusia şi unu în SUA, pentru care vor lucra circa 500 de specialişti în IT.

 
 
Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a declarat, vineri, după o vizită pe lotul trei al autostrăzii Sibiu-Orăştie, că este "circumspect" că lucrarea va fi terminată până la termenul din 15 noiembrie şi le-a cerut constructorilor "mai multă agitaţie pe şantier".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO