ZF 24

Topul milionarilor din dividende pe bursă

Foto Shutterstock

Autor: Andrei Chirileasa

08.05.2013, 20:44 3586

Constantin Frăţilă, cel mai mare acţionar individual al SIF Transilvania (SIF3), cu 5% din acţiuni, va încasa dividende brute în valoare de 9,56 mil. lei (2,2 mil. euro). Acţiunile pe care el le deţine la SIF Transilvania valorau 34,4 mil. lei (aproape 8 mil. euro), marţi, înainte de data ex-dividend (data de expirare a dividendelor).

Ieri, acţiunile SIF Transilvania s-au corectat pe bursă cu 25% (0,156 lei), în condiţiile în care dividendul brut pe care societatea îl plăteşte este de 0,175 lei şi reprezintă 27,7% din preţul acţiunilor la finalul şedinţei de marţi.

Dividende consistente va mai încasa şi Radu Dimofte, proprietarul companiei imobiliare Practic Bucureşti (PRBU), care are de primit 8,04 mil. lei pentru participaţia de 48,5% pe care o deţine în companie.

Mihai Rotaru şi Octavian Radu vor încasa dividende de circa 6,2 mil. lei fiecare de la SIF Moldova (SIF2), iar Gheor­ghe Iaciu va primi 5,4 mil. lei de la SIF Muntenia (SIF4).

Cel mai mare încasator de dividende de pe bursă ar putea fi însă Georgia Palade van Dusen, care era anul trecut cel mai mare acţionar individual al Fondului Proprietatea (FP). Ea şi-a redus participaţia sub 5%, iar în prezent ar mai putea de­ţine circa 3% pentru care ar încasa 16 mil. lei.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO