ZF 24

Tradeville: Romgaz ar putea oferi un dividend brut de 2,52 lei/acţiune, la un randament de 9%

Tradeville: Romgaz ar putea oferi un dividend brut de...

Autor: Roxana Rosu

21.02.2017, 10:59 422

Acţiunile producătorilor de petrol, gaze şi energie au început să îşi revină pe bursă la sfârşitul anului trecut, după aproape trei ani de scăderi puternice, în condiţiile în care titlurile Petrom au fost eliberate de presiunea ofertei de vânzare de către Fondul Proprietatea, reflectând, în sfârşit, revenirea petrolului pe pieţele externe, iar Romgaz şi Nuclearelectrica au beneficiat de vremea friguroasă care a crescut substanţial consumul de gaze naturale şi energie electrică, este de părere Ovidiu Dumitrescu, Director General Adjunct Tradeville.

Astfel, Petrom a reuşit să profite în 2016 de revenirea hidrocarburilor şi a raportat (preliminar) un rezultat net neajustat de 1,04 miliarde RON, faţă de pierderea de 0,67 miliarde RON în 2015. ”În plus, compania surprinde şi îşi asumă un dividend de 1,5 bani/acţiune, care reprezenta un randament brut de 5,2% la preţul de închidere de ieri”.

Ritmul de creştere a profitului a scăzut în T4/2016 (doar 15,5% din profitul anual raportat), dar dinamica vânzărilor a fost peste media anului (+2% în T4/2016 v. T4/2015, comparativ cu -10% în 2016 v 2015). ”O evoluţie oarecum pozitivă, deşi efectele vor deveni mai clare pe termen mai lung, este deschiderea spre noi surse de venit din staţii de încărcare pentru maşinile electrice şi din cooperarea cu supermarketul Auchan. Petrom este o companie de referinţă pentru bursa locală şi, chiar dacă veniturile sale sunt strâns legate de preţul hidrocarburilor, rămâne de interes pentru investitori”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO