ZF 24

Turcii au 6 mil. € pentru patru magazine Waikiki

Turcii au 6 mil. € pentru patru magazine Waikiki

Autor: Cristina Rosca

20.06.2015, 14:58 634
Grupul turc LC Waikiki, care a intrat pe piaţa locală în 2009 cu un magazin în AFI Palace Cotroceni, a ajuns la 14 unităţi în România şi vrea să mai deschidă alte patru până la finalul anului.
 
Turcii şi-au dublat reţeaua în ultimul an (de la jumătatea anului 2014 până în prezent) şi spun că nu vor să frâneze ritmul.
 
Investiţia totală necesară pentru deschiderea unui magazin este de aproximativ 1,5 milioane de dolari, astfel că grupul a scos până acum din buzunare pentru piaţa locală 21 de milioane de dolari, alte şase milioane fiind planificate pentru România până la finalul anului. Pe lângă reţeaua de ma­gazine LC Waikiki mai are în România şi un centru logistic şi un sediu central.
 
Brandul LC Waikiki a fost lansat în Franţa în 1985, iar circa 12 ani mai târziu a intrat în porto­foliul unui grup din Tur­cia. România a fost de alt­fel prima piaţă externă pe care brandul s-a extins în urmă cu circa şase ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO