ZF 24

Un consorţiu chinez a depus scrisoare de intenţie pentru Oltchim

Un consorţiu chinez a depus scrisoare de intenţie...

Autor: Adrian Cojocar

26.11.2013, 00:05 731
ReprezentanŢii companiilor chineze Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum au semnat ieri la Ministerul Economiei scrisoarea de intenţie în vederea participării consorţiului chinez la procesul de vânzare a combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT).
 
Prin această scrisoare, reprezentanţii admi­nistratorilor judiciari ai Oltchim, Rominsolv şi BDO Restructuring, se angajează să ofere companiilor din China deplină transparenţă în procedura de vânzare, tratament nediscri­minatoriu şi respectarea tuturor normelor europene în ceea ce priveşte ajutoare de stat şi alte subiecte care ar putea fi de interes pentru Uniunea Europeană.
 
„Pentru noi este un lucru foarte bun că s-a constituit încă un consorţiu pentru Oltchim. Există într-adevăr un interes major şi sper să se concretizeze în cât mai multe oferte de cumpărare pentru Oltchim. Acest demers pe care l-am găzduit astăzi face parte dintr-o campanie de discuţii şi tatonări pe care Ministerul Economiei l-a avut cu majoritatea celor interesaţi de preluarea Oltchim. Urmează ca în perioada următoare să ne întâlnim şi cu ceilalţi investitori care şi-au manifestat interesul pentru procedura de vânzare a combinatului. Încurajăm pe cât mai mulţi doritori să se înscrie în cursa pentru Oltchim“, a spus Andrei Gerea după întrevederea cu preşedinţii celor două companii, Hengchao Sun şi Changqing Xie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO