ZF 24

Un nou jucător în piaţa asigurărilor RCA: Magazinul online Cel.ro intră din martie cu o platformă de calcul şi emitere de RCA

Un nou jucător în piaţa asigurărilor RCA: Magazinul...

Autor: Anca Olteanu

28.03.2017, 10:43 2468

Clienţii site-ului CEL.ro pot compara ofertele puse la dispoziţie de asiguratori, iar achiziţia unei poliţe RCA se face printr-o comandă online. Asigurarea este trimisă în format electronic pe adresa de email a clientului şi ulterior este livrată, gratuit, în termen de 24 de ore prin firmele de curierat cu care colaborează retailerul, precizează compania.

În primele luni din momentul lansării acestui serviciu, magazinul online şi-a propus să vândă 600 de RCA-uri, urmând ca în urmatoarele şase luni să ajungă la 5.000 de poliţe încheiate.

Potrivit CEL.ro, piaţa RCA era estimată în anul 2016 la aproximativ un miliard de euro şi are cea mai mare pondere în piaţa asigurărilor din România. Poliţele de tip RCA constituie mai mult de jumătate, aproximativ 54%, din totalul pieţei asigurărilor. În prezent, specialiştii din domeniu estimează că valoarea vânzărilor online de asigurări RCA se situează în jurul procentului de 5%.

Potrivit directorului executiv al companiei, Tiberiu Pop, ponderea traficului până în acest moment de pe dispozitivele mobile a crescut cu 4,5% faţă de ultimele luni ale anului precedent.

CEL.ro se pregăteşte să lanseze o aplicaţie mobilă disponibilă atât pentru Android, cât şi pentru iOS.

CEL.ro a înregistrat în anul 2016 vânzări de 53 de milioane de euro şi are peste 1,5 milioane de comenzi procesate până în prezent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO