ZF 24

Un român de 31 de ani, fost şef al mallului River Plaza din Vâlcea, conduce operaţiunile Sonae Sierra din Algeria

Aşa ar trebui să arate centrul comercial Park Mall din oraşul Setif, a cărui deschidere este programată pentru finalul acestui an, potrivit site-ului Sierra Cevital, compania condusă de Alin Mesea, care se va ocupa de administrarea proiectului.

Aşa ar trebui să arate centrul comercial Park Mall din oraşul Setif, a cărui deschidere este programată pentru finalul acestui an, potrivit site-ului Sierra Cevital, compania condusă de Alin Mesea, care se va ocupa de administrarea proiectului.

Autor: Cristi Moga

18.04.2014, 07:00 1330

Alin Mesea, 31 de ani, absolvent de ASE, conduce de la sfârşitul anului trecut operaţiunile grupului portughez Sonae Sierra din Algeria, după o experienţă de aproape patru ani la conducerea mallului River Plaza din Râmnicu Vâlcea şi un mandat de un an şi jumătate ca manager al unui centru comercial din oraşul italian La Spezia.

Deşi cu o istorie relativ scurtă, de doar 15 ani, industria locală a cen­trelor comerciale începe să creeze manageri care pot primi mandate externe, iar cazul lui Alin Mesea nu este singular.

„M-am angajat la Sonae Sierra în 2008, ca center manager al mallului River Plaza din Râmnicu Vâlcea. Patru ani mai târziu, în 2012, am fost invitat să particip la inaugurarea unui mall în Italia, La Terrazze, în vederea preluării poziţiei de center manager, pe care am şi ocupat-o pentru un an şi ju­mătate, până în decembrie 2013. Apoi am preluat func­ţia de general ma­nager pentru ope­ra­ţiunile compa­niei din Algeria“, îşi rezumă Alin Mesea tra­seul profesional.

Un alt manager român, Alexandru Gavriliu, conduce din 2008 un centru comercial situat în oraşul german Kassel, proiect aflat în portofoliul gru­pului ECE, un alt proprietar important din industria mallurilor.

„Ce m-a convins să preiau această poziţie a fost provocarea, curiozitatea şi dorinţa de a vedea un mediu de afa­ceri diferit, iar activitatea pe o piaţă emergentă şi interacţiunea cu oameni dintr-o altă cultură, cu o abordare pro­fe­sională diferită au făcut de asemenea ca această experienţă să fie una in­teresantă“, mai spune Mesea.

 Pe piaţa din Algeria prtughezii de la Sonae Sierra au un parteneriat cu grupul Cevital, controlat de omul de afa­ceri Issad Rebrad, care cu o avere de peste trei miliarde de dolari este unul dintre cei mai bogaţi algerieni, iar această asociere Sierra Cevital are sub administrare patru centre comerciale, potrivit datelor de pe site-ul firmei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO