ZF 24

Un start-up pe zi: Şi-a deschis un magazin de vinuri după ce a lucrat 15 ani ca agent de vânzări

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Corina Mirea

16.03.2014, 13:43 781

Dragoş Rotaru a lucrat timp de 15 ani ca agent de vân­zări, dintre care 13 fie pentru distribuitori, fie pentru pro­du­cători de vinuri, iar în urmă cu aproape doi ani a reununţat la job pentru a-şi deschide propria afacere în domeniu. An­tre­prenorul spune că a pus pe picioare businessul la jumă­ta­tea anului 2012 fără „nici un leu“, făcând doar distribuţie către alţi distri­bui­tori sau res­taurante doar pe bază de co­man­dă, de la o zi la alta. Abia în aprilie 2013 el a des­chis şi un magazin – Prăvălia cu Vi­nuri, care a ajuns să îi genereze şi cea mai mare parte din venituri.

La finalul anului 2012, după patru luni de la înfiinţarea com­paniei Exquisite Horeca Distribution SRL, antre­pre­norul a avut încasări de aproape 10.000 de euro şi un profit de circa 800 de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

„După ce lucrezi atât de mult timp pentru diverse companii constaţi că ajungi să te plafonezi şi am simţit că pot profita de experienţa în domeniu şi de relaţiile construite în ani de zile cu distribuitori, producători, dar şi clienţi pentru a ieşi din rutină. Am început afacerea cu zero lei, cu un capital social de 200 de lei, dar am avut noroc pentru că am primit foarte mult sprijin din partea familiei şi a furnizorilor, care m-au «păsuit» la început cu plăţile“, spune Dragoş Rotaru, 38 de ani, singurul angajat al companiei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.03.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO