ZF 24

Un tânăr dentist român şi-a cumpărat cu 60.000 de euro un cabinet la o oră de Paris pe care l-a achitat în opt luni

18.12.2015, 13:16 12353
Dragoş Stanciu, vicepreşedintele Colegiului Me­dicilor Dentişti din România, spune că cel puţin 150-200 de medici pleacă în fiecare an, dar că o statistică exactă nu există deoarece o parte dintre ei decid să meargă în alte state imediat după ce termină facultatea chiar înainte chiar de a se înscrie în Colegiu. Astfel, organizaţia nu reuşeşte să ţină o evidenţă la zi.
 
El afirmă că adevărata problemă este că medicii tineri nu reu­şesc să-şi creeze un număr minim de pacienţi deoarece statul nu decontează serviciile. Stomatologia a fost prima specialitate privatizată, iar acum cabinetele sunt aproape integral private, serviciile fiind suportate de pacient direct din buzunar.
 
Dragoş Stanciu a dat exemplul unui tânăr medic român care a plecat în Franţa şi a cumpărat cu 60.000 de euro un cabinet situat la o oră distanţă de Paris pe care l-a achitat în opt luni, perioadă în care a suportat din veniturile proprii şi costurile de instalare şi restul cheltuielilor curente.
 
Franţa este principala destinaţie pentru stomatologii români. În 2014, 202 medici stomatologi s-au instalat în Franţa, de patru ori mai mult comparativ cu acum patru ani, scrie Les Echoes. În Franţa, un stomatolog câştigă minimum 2.000 de euro. În România salariile încep de la 500 de euro.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO