ZF 24

Una din două maşini Skoda livrate pe piaţa locală în 2012 a fost o Octavia

Una din două maşini Skoda livrate pe piaţa locală în...

Autor: Bogdan Alecu

29.01.2013, 12:08 940

Porsche România, importatorul Skoda pe piaţa locală, a livrat anul trecut 6.303 unităţi, în scădere cu aproape 24% faţă de anul anterior. Dintre care 53,14% pentru modelul Skoda Octavia.

„Ín ciuda unei pieţe greu încercate economic, marca Skoda a reuşit pentru al doilea an consecutiv să ocupe prima poziţie în clasamentul modelelor de import cu Skoda Octavia. Cel mai bine vândut model de import, Octavia, şi-a menţinut performanţa obţinută în 2011, reuşind să se impună ca leader de piaţă în rândul competitorilor din clasa C. Mulţumim pe această cale clienţilor noştri pentru entuziasmul şi aprecierea cu care întâmpină toate modelele mărcii. O dată cu apariţia noii generaţii a Octavia, în luna martie a acestui an, ne dorim să continuăm succesul modelului şi să aducem cât mai multor clienţi satisfacţia unei alegeri excelente”. , a declarat Vlad Rusu, Brand Managerul mărcii Skoda.

În Europa de Est, livrările constructorului ceh din 2012 au crescut cu 26,4 procente, la aproape 137.100 de unităţi. Marca a crescut astfel de trei ori mai repede în comparaţie cu restul pieţei, cota sa de piaţă ajungând la 4,2 procente. de la aproape 3,6 procente în 2011. Piaţa din Rusia s-a dovedit din nou a fi cea mai energică, livrările mărcii fiind de 99.100 de unităţi, ceea ce reprezintă o creştere de 33,7 procente (2011: 74.100 de unităţi livrate). Acesta reprezintă un nou maxim anual pentru marcă în Rusia. Cota de piaţă a Skoda din Rusia a crescut de la trei la 3,6 procente.

“în anul care a trecut, Skoda a vândut 939.200 de unităţi, mai mult ca oricând. Iar această cifră de vânzări a fost atinsă în ciuda crizei din unele pieţe,” declară Winfried Vahland, CEO Skoda. “Datorită noilor sale modele atractive, cota de piaţă Skoda a crescut din nou pe multe dintre pieţe, aceste performanţe adăugându-se în parcursul de succes al strategiei de dezvoltare a mărcii,” mai declară Vahland.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO