ZF 24

Unicredit a vândut către Amundi businessul Pionieer din România într-o tranzacţie de sub 10 mil. euro. La nivel mondial, tranzacţia valorează 3,5 mld. euro

Autor: Cristina Roşca

05.09.2017, 15:45 14974

Unicredit a vândut către Amundi, o companie europeană de administrare a investiţiilor, businessul Pioneer într-o tranzacţie mondială cu o valoare de 3,5 mld. euro. Local, tranzacţia a fost semnată astăzi şi are o valoare de sub 10 mil. euro, potrivit surselor din piaţă.

Banca italiană a vândut astfel divizia de assent management către Amundi, o companie care a fost creată de Credit Agricole şi Societe Generale.

În România, Pioneer controlează două fonduri cu active de circa 120 mil. euro, adică sub 0,001% din activele de 200 mld. euro ale Pioneer Investments, deţinută de UniCredit: Pioneer Integro şi Pioneer Stabilo.

În România, Pioneer Investments controlează două fonduri locale: Pioneer Integro, un fond de multiactive şi Pioneer Stabilo, un fond de obligaţiuni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO