ZF 24

Unilever a cumparat brandul de inghetata Napoca

24.02.2009, 12:59 61

Unilever South Central Europe, compania care coordoneaza activitatile Unilever din Romania, a anuntat intrarea pe piata locala de inghetata prin intermediul achizitiei marcii Napoca, brand detinut de filiala locala a grupului olandez Friesland Foods. Potrivit reprezentantilor Univeler, tranzactia a fost supusa aprobarii Consiliului Concurentei, procedura urmand a fi finalizata in urmatoarele trei-patru luni. Reprezentantii Unilever nu au dezvaluit valoarea tranzactiei.

"Inghetata reprezinta o parte importanta a Unilever si credem ca este momentul potrivit pentru a explora aceasta oportunitata si in Romania, unde piata de inghetata se situeaza in jurul valorii de 160 de milioane de euro", a declarat Alexandra Gatej, presedintele Unilever South Central Europe. Grupul intentioneaza de asemena sa aduca pe piata locala unele dintre cele mai comercializate branduri de inghetata comercializate de Unilever la nivel mondial, respectiv Cornetto, Viennetta si Big Milk, in afara de Magnum si Carte d'Or pe care le importa pana in acest moment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO