ZF 24

Unul din cei mai mari fotografi ai lumii, Annie Leibovitz, si-ar putea pierde munca de-o viata, daca nu restituie un imprumut de 24 mil. dolari pana marti

06.09.2009, 15:44 205

Annie Leibovitz, fotografa americana cu salariu de 2 milioane de dolari pe an, de la Vanity Fair, si-ar putea pierde drepturile de autor asupra intregii sale opere, daca nu reuseste sa restituie un imprumut de 24 de milioane de dolari pana marti, scrie Huffington Post.

Leibovitz a fost data in judecata de compania Art Capital Group - care acorda finantari pe termen scurt, acceptand drept garantii proprietati si obiecte de arta- pentru o presupusa incalcare a contractului.

Leibovitz,in varsta de 59 de ani, a imprumutat banii pentru renovarea a doua proprietati istorice, pe care incerca sa le integreze intr-o singura cladire, decizie care de altfel, a iscat atunci multe tensiuni.


Annie Leibovitz a fotografiat de-a lungul carierei printre cele mai mari celebritati ale lumii, presedinti, actori si muzicieni. Una din cele mai importante opere ale sale este o fotografie cu John Lennon, in pozitie de fat, langa iubita sa Yoko Ono, cadru facut cu doar cateva ore inainte de asasinarea artistului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO