ZF Power Summit 2014

Update - Petru Văduva, Transgaz: Trebuie să ne asigurăm că vom face legătura între resursele din Marea Neagră şi pieţele din Occident

25 feb 2014 Autor: Andrei Cîrchelan

România are nevoie de investiţii în infrastructura de transport a gazelor naturale, care este depăşită şi trebuie să se folosească de oportunitatea gazelor descoperite în Marea Neagră pentru a înnoi gazoductele care tranzitează ţara, consideră Petru Văduva, directorul general al Transgaz, prezent la ZF Power Summit 2014.

“România are cel mai neperformant sistem de transport de gaze din Europa. Suntem singuruii care funcţionăm la 12-14 bari. Sistemul a fost construit pentru distribuţie din import. Acest gaz venea şi mergea în toate colţurile ţării prin 13.000 km de conductă, unde peste 70% are acum peste 40 de ani”, a spus Văduva.

Cu această ocazie România trebuie să se asigure şi că va face legătura între Marea Neagră şi exploatările din această zonă, şi pieţele occidentale.

“Nouă ne revine responsabilitatea de a fi siguri că resursele din Marea Neagră îşi vor găsi drumul spre pieţele externe. La sfârşitul zilei vom fi probabil exportatori neţi de gaz şi ar fi un dezastru pentru Româia să nu găsească loc în pieţele de export.”

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
marea neagra
, vaduva
, transgaz
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide