ZF 24

Valmar: Piata auto locala a atins punctul minim. Urmeaza stabilizarea si cresterea

Valmar: Piata auto locala a atins punctul minim. Urmeaza stabilizarea si cresterea
10.09.2009, 15:34 30

"Nu stim nici cand isi revine piata dar cred pe de alta parte caam atins nivelul de jos si speram sa inregistram o stabilizare apietei si sa depasim aceasta perioada", a spus Brent Valmar cel maimare importator de pe piata de profil, care mai detine si functiade vicepresedinte al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor deAutomobile (APIA).

Porsche Romania a lansat astazi pe piata locala noul PorschePanamera, prima limuzina realizata de constructorul german, cupatru zile inainte de prezentarea sa oficiala in cadrul SalonuluiAuto de la Frankfurt.

"In prezent avem sase comenzi pentru noul Panamera si estimam cavom livra aproximativ 15 pana la finele acestui an", a spus AdrianPascu, seful marcii in cadrul Porsche Romania.

Potrivit oficialilor marcii cererea cea mai ridicata s-ainregistrat pentru versiunea Panamera 4S (cu motor V8 de 4,8 litrisi 400 CP), intermediara, cu un pret de pornire de 105.297 de eurocu TVA. In acelasi timp, exista comenzi si pentru versiunea de bazaPanamera S (cu motor V8 de 4,8 litri si 400 CP), de 97.738 de euro,dar si pentru cea de top, Panamera Turbo (cu motor V8 bi-turbo de500 CO), care costa de la 138.004 euro.

Vanzarile marcii Porsche pe piata locala sunt estimate inprezent la 75 de unitati in acest an, in scadere cu 35% comparativcu perioada similara a anului trecut, potrivit statisticilor APIA.In primele sapte luni ale acestui an vanzarile constructoruluigerman pe piata locala au inregistrat o scadere de 46%, la 42 deunitati, dintre care 17 au reprezentat SUV-ul Cayenne diesel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO