ZF 24

Vânzările cu amănuntul din Germania înregistrează o scădere neaşteptată, în timp ce economia ţării se află aproape de stagnare

Vânzările cu amănuntul din Germania înregistrează o...

Autor: Andrei Şerbănescu

28.03.2024, 13:36 152

Vânzările cu amănuntul din Germania au scăzut sub aşteptările analiştilor în februarie, ilustrând prudenţa consumatorilor şi scăderea şanselor unei reveniri economice din primul trimestru al anului pentru cea mai mare economie europeană, raportează Financial Times.

Cheltuielile pentru bunuri ale consumatorilor germani au coborât pentru a patra lună consecutiv, scăzând cu 1,9% faţă de luna precedentă şi cu 2,7% faţă de anul precedent, potrivit datelor agenţiei federale de statistică. Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la o revenire lunară de 0,3 procente.

Claus Vistesen, de la Pantheon Macroeconomics, a declarat că datele nu includ serviciile şi sunt adesea revizuite în mod semnificativ. Totuşi, acestea prezintă o imagine „sumbră" a cheltuielilor de consum, făcând foarte posibilă determinarea reducerii prognozei pentru produsul intern brut din primul trimestru la o scădere de 0,3% faţă de trimestrul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO