ZF 24

„Vestea bună este că la ASE nu lucrăm pe stoc. Aproape jumătate dintre studenţii economişti îşi găsesc un loc de muncă în trei luni de la absolvire“

Autor: Ştefan Stan

26.05.2014, 00:00 665
Aproape jumătate dintre absolvenţii de la ASE Bucureşti îşi găsesc un loc de muncă la trei luni de la terminarea facultăţii, însă sistemul de învăţământ din România are multe probleme, cea mai mare fiind lipsa studiilor concrete, de pe piaţa reală, spune Eduard Dinu, profesor la ASE Bucureşti, în replică la unele plângeri venite din partea unor antreprenori, potrivit cărora „tinerii din ziua de azi“ sunt slab pregătiţi pentru o slujbă pentru că nu au chef de carte şi cu atât mai puţin de muncă.
 
„45% dintre studenţii care au absolvit îşi găsesc un loc de muncă în trei luni de la absolvire, o parte dintre ei lucrând chiar din timpul facultăţii. Totuşi, este foarte greu să induci studenţilor, chiar şi pe treptele fa­cultăţii, că economia, analiza financiară, fun­da­mentarea deciziilor presupun inter­pretarea cifrelor, analiza şi găsirea de corelaţii. Trebuie văzut dacă acele cifre sunt adevărate, unde se îndreaptă firma respectivă. Este foarte bine să lucrăm pe cazuri concrete. Studenţii din această generaţie au un puternic caracter antreprenorial, vor să îşi deschidă un business. Cifrele nu sunt un scop în sine. Noi avem programe de masterat care sunt fiabile, şi-au dovedit utilitatea, şi angajatorii recunosc importanţa lor. Totuşi, este nevoie fără doar şi poate de o implicare mai concretă în realitate. Facultatea trebuie să fie mult mai aproape de economie, de datele curente, pentru ca lumea să înţeleagă. Trebuie discutat în mod concret ce se întâmplă. Trebuie să inoculăm stu­denţilor să vadă dincolo de cifre“, a spus Eduard Dinu, la emisiunea ZF Live de ieri 21 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO