ZF 24

Vodafone România lansează primul serviciu dezvoltat de un operator local prin care utilizatorii pot primi şi trimite bani cu telefonul mobil

Vodafone România lansează primul serviciu dezvoltat de...

Autor: Adrian Seceleanu

26.03.2014, 15:56 2566

Vodafone România, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, va lansa săptămâna viitoare serviciul de plăţi mobile M-Pesa, potrivit unei invitaţii transmise media de companie. “Luni, 31 martie, Vodafone va lansa M-Pesa, primul serviciu din România dezvoltat de un operator mobil prin care utilizatorii pot trimite şi primi bani sau efectua plăţi cu telefonul mobil”, potrivit invitaţiei transmise de companie.

Serviciul este administrat printr-o companie separată, nou înfiinţată: Vodafone Romania M - Payments SRL.

Serviciul M-Pesa a fost lansat până acum de grupul britanic pe mai multe pieţe internaţionale, şi le oferă acces clienţilor la servicii financiare chiar şi de pe telefoane mobile ieftine. M-Pesa le permite clienţilor, printre altele, să creeze depozite bancare sau să trimită bani către un alt număr de telefon sau să retragă bani din cont printr-o reţea de magazine şi agenţii. Fiecare operaţiune este taxată cu un comision, iar iniţial se plăteşte o taxă de activare a serviciului.

Till Streichert, directorul financiar al Vodafone România, declarase la finele anului trecut, la conferinţa ZF Digital '13, că operatorul va lansa în acest an serviciul M-Pesa.

Pe de altă parte, şi Orange, liderul industriei locale de telefonie mobilă, a anunţat că va lansa în parteneriat cu o bancă în a doua jumătate a acestui an Orange Money - un serviciu care le va permite clienţilor să plătească facturi sau să trimită bani altor utilizatori dintr-un cont care va fi asociat numărului de telefon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO