ZF 24

Wienerberger confirma inchiderea temporara a fabricilor de la Gura Ocnitei si Triteni

05.06.2009, 16:27 180

Wienerberger-Sisteme de Caramizi, divizia locala a celui mai mare producator de caramizi din lume, a confirmat inchiderea temporara a doua fabrici, Gura Ocnitei si Triteni, invocand drept motive criza financiara si economica si incetinirea ritmului de dezvoltare a pietei de constructii din Romania.

"Piata imobiliara in Romania a scazut dramatic in ultimile luni dupa un volum record de locuinte terminate in 2008, respectiv 67,300 unitati. Motivul principal il reprezinta conditiile restrictive de accesare a surselor de finantare, atat pentru clientii finali cat si pentru investitori. Dar cererea de noi locuinte nu a disparut. Acum, scaderea substantiala a pietei rezidentiale va crea un deficit de spatii locative ce va fi resimtit in anii care urmeaza. Sectorul constructiilor si, in particular, sectorul constructiilor de locuinte noi, are o importanta contributie la produsul intern brut si la cresterea ratei de ocupare a fortei de munca. Aceasta ramura a industriei poate crea mai multe locuri de munca decat oricare alta. De aceea, mentinerea stabilitatii si revigorarea acestui sector vor constitui masuri importante in combaterea crizei economice", a declarat, intr-un comunicat, Daniel Catanas, Managing Director pe Romania.

Conform companiei, inchiderea celor doua fabrici nu va afecta livrarile de marfa a companiei ca urmare a stocurilor ridicate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO