ZF 24

Wienerberger emite actiuni in valoare totala de 336 mil. euro, cu participarea unui investitor arab

14.09.2009, 14:27 41

Wienerberger a anuntat luni ca va realiza o emisiune de actiunipentru majorarea capitalului cu 336 milioane euro, la care vaparticipa si Autoritatea pentru Investitii din Libia, care vadetine, dupa incheierea operatiunii, un pachet de 10% din titlurileproducatorului austriac de caramizi, informeaza Reuters.

Fondurile urmeaza sa fie utilizate pentru imbunatatireaflexibilitatii pe piata si pregatirea relansarii afacerilor odatacu revenirea economiei, conform unui comunicat al companiei.

Pachetul de actiuni care va fi controlat de fondul suveran alLibiei, initial de 10% din capitalul Wienerberger, nu poate depati15% din actiuni in urmatorii doi ani fara acordul grupului.

"Vom utiliza banii obtinuti in urma majorarii de capital inprincipal pentru a ne plati datoriile si a consolida activele", adeclarat directorul general executiv al Wienerberger, HeimoScheuch, in comunicat.

Perioada de subscriere este 15-29 septembrie, iar intermediariioperatiunii sunt ABN Amro, Morgan Stanley si UniCredit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO