ZF 24

ZF/BT Health. Ovidiu Săcuiu, manager Clinica Med Anima: Probleme în sistemul medical sunt peste tot în lume, inclusiv legate de finantare

ZF/BT Health. Ovidiu Săcuiu, manager Clinica Med Anima:...

Autor: Roxana Rosu

15.11.2023, 16:00 66

Sectorul medical din România are o lipsă pe zona medicilor psihiatrii pentru copii, o zonă în care cererea este tot mai mare, pe măsură ce stigmatizarea acestui tip de afectiune se reduce.

”Cred că numărul cazurilor psihiatrice raportate a crescut pentru că tot mai multi oameni ajung la tratament, convinşi de familie şi prieteni. Reducerea stigmatizării a ajutat oamenii să vină la medic. De aceea avem probabil o incidentă crescută a afectiunilor de acest tip”, a declarat Ovidiu Săcuiu, manager Clinica Med Anima în cadrul conferintei „ZF/BT Health. Sănătatea în prim-plan“ organizată de Ziarul Financiar şi Banca Transilvania la Iaşi.

Ovidiu Săcuiu a participat la cea de a treia ediţie a conferinţei care adună cei mai importanţi reprezentanţi ai zonei private, dar şi publice din sectorul medical, primele două evenimente fiind organizate la Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Medicul a explicat că o problemă cu care se confruntă clinicile din tară este lipsa psihiatrilor pediatrici.

”Probleme în sistemul medical sunt peste tot în lume, inclusiv legate de finantare. Noi avem probleme de altă natură. De exemplu, la Iaşi nu putem aduce un psihiatru pediatric pentru că nu există formare locală. Am incercat şi la Bucureşti. Nu am găsit”.

Clinica Med Anima şi-a început activitatea în anul 2013, furnizând servicii medicale psihiatrice în mediul rural, acolo unde pacienţii aveau acces cu greu sau nu aveau acces deloc la astfel de servicii.

În 2015, clinica a început un proces de extindere a activitătii şi în alte zone, iar în 2023 a inaugurat un sediu la Timişoara.

Firma Med Anima din Iaşi a încheiat 2022 cu o cifră de afaceri de 3,1 milioane lei şi un profit net de 672.205 lei

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO