ZF 24

Zumzi fuzionează cu platforma de comerţ online Kolektiva a grupului german Rebate Networks

Zumzi fuzionează cu platforma de comerţ online...
09.01.2014, 18:16 721

Zumzi, parte a grupului Neogen şi unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de cupoane de reduceri, a fuzionat cu grupul Kolektiva, care cuprinde platformele de e-commerce ale companiei germane Rebate Networks, potrivit unui anunţ transmis de compania românească.

“Ambele grupuri reprezintă, mai ales din punct de vedere geografic, un tot unitar. În urma fuziunii vom crea o platformă puternică de e-commerce care va continua să se dezvolte în Europa de Est. Piaţa are încă un potenţial enorm de creştere pe care vrem să-l scoatem în evidenţă cu ajutorul unui jucător important în regiune”, a spus Călin Fusu, director executiv al grupului Neogen. El va avea în continuare funcţia executivă, urmând să conducă compania rezultată în urma fuziunii, iar Rebate Networks va rămâne acţionar „important”.

Călin Fusu nu a oferit detalii despre modalitatea în care a fost structurată tranzacţia şi nici despre structura acţionariatului în urma acestei operaţiuni. 

În 2012, Zumzi s-a clasat pe primul loc pe piaţa locală a cupoanelor de reduceri, după ce afacerile companiei au crescut cu 195%, la aproape 700.000 de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Anul trecut, veniturile companiei au ajuns la 6 milioane de euro, conform anunţului companiei. Zumzi este prezentă şi în regiune, în Moldova, Serbia şi Bulgaria.

“Această fuziune în Europa de Est marchează încă un punct important al strategiei de creştere a platformei noastre de e-commerce pe pieţele emergente. Pentru mai mult de trei ani, Rebate Networks a construit platforme web în ţările în curs de dezvoltare din Asia şi Europa Răsăriteană, prin urmare marcând puternic comerţul online în aceste ţări”, a declarat Michael Brehm, Managing Director al companiei Rebate Networks.

Grupul Kolektiva deţine platforme locale de e-commerce în Romania, Ungaria, Croaţia, Slovenia, Serbia, Macedonia, dar şi în Bulgaria. În anul fiscal 2013 grupul a înregistrat venituri de aproximativ 20 de milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO