ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Dorian Carrell, Schroders: Factorii de creştere, mai atractivi în Europa de Est. IPO-ul Hidroelectrica ar veni şi în ajutorul nostru, ajutându-ne să ne diversificăm poziţiile pe pieţele emergente

19.04.2023, 00:07 Autor: Eduard Ivanovici

Evaluările burselor estice sunt mai mici decât realizează investitorii globali Când oamenii sunt preocupaţi cu mediul geopolitic şi criza energetică, tind să nu privească oportunităţile aflate în afara ariei lor vizuale, spune reprezentantul administratorului de active.

Deşi bursele din estul Europei afişează evoluţii sub cele din vestul conti­nentului de la începutul anului – cu aprecieri de 0,5% până la 7% pe indicii din Ungaria, Polonia şi România, faţă de 12-14% pe DAX 40 din Frankfurt şi CAC 40 din Paris – pieţele emergente pot aduce performanţe mai bune pe termen lung, investitorii profitând inclusiv de pe urma relocării lanţurilor globale de aprovizionare, spune Dorian Carrell, co-head of multi-asset income, Schroders.

„În mod simplist, oamenii văd Europa de Est drept o extensie a Europei, însă credem că factorii de creştere sunt mai atractivi aici. Scăderea inflaţiei ar ajuta mult piaţa şi ar face-o mai atractivă. Totodată, aşteptăm un catalizator, precum o ofertă publică iniţială (IPO). În România, IPO-ul Hidroelectrica ar putea susţine piaţa de capital, cât şi segmentul dedicat energiei, venind şi în ajutorul nostru prin faptul că ne oferă un nivel suplimentar de diversificare pe pieţele emergente“, consideră Dorian Carrell.


BVB Arena este programul Bursei de Valori București creat pentru a descoperi și promova companiile antreprenoriale românești de succes. Proiectul dedicat antreprenorilor români, a fost lansat în 2017 și în cele 6 ediții a strâns peste 1.200 de companii nominalizate în program și 20 de companii semifinaliste și finaliste care au folosit instrumentele puse la dispoziție de BVB. Valoarea totală a celor 37 de runde de finanțare de acțiuni și emisiuni de obligațiuni la BVB derulate de cele 20 de companii a depășit suma de 236 milioane de euro.

Companiile finaliste din Program au oportunitatea de a interacționa cu alte companii românești de succes și de a beneficia de programul de mentorat care le oferă informații utile despre elaborarea strategiei de business și accesul la capitalul necesar pentru a-și duce compania la nivelul următor. În final, ele vor face parte din BVB Arena și vor primi recunoașterea pe care o merită.

Înscrie-ți compania pe www.bvbarena.ro sau recomandă-ne o afacere locală în care ai încredere. BVB Arena. Antrenăm capitalul românesc.
O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent