ZF Deschiderea de astăzi

ZF Deschiderea de astăzi la Bursă. Jean Dumitrescu, Aquila: Ne uităm la diversificarea portofoliului de produse al Romtec. Achiziţia Parmafood, în prima jumătate a anului

04.03.2024, 00:05 Autor: Eduard Ivanovici

Jean Dumitrescu, director relaţii cu investitorii în cadrul companiei de distribuţie şi logistică Aquila Part Prod (AQ), spune că societatea inclusă în indicele de referinţă BET se va concentra în perioada următoare pe achiziţiile recent anunţate, cele ale producătorului de lichide şi aerosoli pentru întreţinerea autoturismelor Romtec Europa şi distribuitorului Parmafood.

„Avem în plan să creştem vânzările prin accesarea de clienţi pe care Romtec nu îi are la această oră, dar cu care Aquila lucrează de foarte multă vreme“, afirmă Jean Dumitrescu.

„Nu uităm în continuare la diversificarea portofoliului de produse al Romtec, aceste soluţii de cosmetic auto, întreţinere. Vrem să venim cu o soluţie cât mai diversificată pentru clienţi. Avem o unitate de producţie la Iaşi, deja echipa a fost zilele trecute.“

Reprezentantul Aquila – lider în servicii integrate de distribuţie şi logistică pentru piaţa bunurilor de larg consum din România şi Republica Moldova – a fost invitat la prima ediţie din luna martie a ZF Deschiderea de Astăzi. Emisiunea este transmisă de luni până vineri, de la 09:30, pe zf.ro şi paginile de YouTube şi Facebook ale Ziarului Financiar. Podcastul poate fi ascultat totodată pe platforma Spotify.

„În ceea ce priveşte Parmafood, acolo suntem deocamdată în altă etapă. Am avut o semnare preliminară, aşteptăm cât de curând avizele de la Consiliul Concurenţei şi Comisia pentru Investiţii Străine. Estimăm că în prima jumătate a anului vom închide şi această tranzacţie. Parmafood este unul dintre jucătorii importanţi pe piaţa de distribuţie de bunuri de larg consum. Are soluţii de produse atât pentru HoReCa, cât şi pentru retailul organizat şi tradiţional.”

Romtec a avut o cifră de afaceri de 25 de milioane de lei în 2022. În cazul Parmafood – unde este vorba de două companii, Parmafood Trading şi Parmafood Group Distribution – afacerile au ajuns, cumulat, la aproximativ 245 de milioane de lei, profitul trecând de 15 milioane.  Tranzacţiile au fost în valoare de 16,5 milioane de euro, respectiv 3,2 milioane de euro.

„Flota este cea mai mare parte a investiţiei. Vorbim de reînnoire flotă, care înseamnă consum mai mic de carburant, reducerea amprentei de carbon, cât şi reducerea cheltuielilor de mentenanţă şi reparaţii, ceea ce este important pentru dimensiunea flotei şi acoperirea naţională”, adaugă Jean Dumitrescu.

Acţiunile AQ se tranzacţionează în creştere cu 66% în ultimele 12 luni şi cu 23% de la începutul anului încoace, la o valoare de piaţă de 1,35 miliarde de lei. Indicele BET are plus 30%, respectiv 3,9% în aceste perioade.

 

 


Devino investitor la bursă. Este simplu să investești la Bursa de Valori București. Peste 20 de brokeri îți stau la dispoziție pentru a-ți deschide un cont de tranzacționare. Este primul pas pentru a cumpăra sau vinde acțiuni ale companiilor listate la bursă. Află mai multe pe www.bvb.ro/devinoinvestitor.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea
BVB Banca Transilvania Evergent