ZF Investiți in România

Luni, 9 octombrie, ZF şi CEC Bank organizează la Arad conferinţa ZF Investiţi în România! Antreprenorul Valer Blidar, omul din spatele Astra Vagoane Călători, printre invitaţii prezenţi la dezbatere

05.10.2023, 00:06 Autor: Alex Ciutacu

Evenimentul va începe la ora 16.00 şi se va desfăşura la Aniroc Signature Hotel din Arad.

Ziarul Financiar şi CEC Bank vă invită luni, 9 octom­brie, la conferinţa ZF Investiţi în România Arad, pentru a dezbate cele mai importante subiecte din economia românească, precum şi modul în care pot fi încurajate investiţiile companiilor care activează în economia locală.

Evenimentul va începe la ora 16.00 şi se va desfăşura la Aniroc Signature Hotel din Arad, unde unii dintre cei mai mari antreprenori şi investitori din Ro­mânia se vor întâlni cu unii dintre cei mai importanţi finan­ţatori din economie.

Anul 2023 s-a dove­dit a fi unul plin de pro­vocări, pe fondul unui context prelungit de in­flaţie, respectiv dobânzi mai mari. Totuşi, antre­prenorii şi companiile din România şi-au dorit în continuare să facă in­vestiţii şi să capitalizeze noi oportunităţi, nu doar să supravieţuiască.

De la noi capacităţi de producţie sau noi linii de business şi până la investiţii în eficienţă e­nergetică şi producţie de energie pentru auto­consum, jucătorii din economia locală au a­nunţat noi planuri de investiţii sau au continuat investiţiile demarate în anii anteriori.

Afluxul de finanţări provenit dinspre fondurile europene, dar şi dinspre Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) rămâne încă atractiv pentru com­panii, însă accesarea fondurilor europene trebuie încu­rajată în continuare, mai ales în contextul în care urmă­toarele luni ar trebui să aducă zeci de programe noi.

Cum arată economia locală în 2023? Cum facem eco­nomia să meargă mai departe în noile condiţii de piaţă?

Cum arată noul model de creştere şi dezvoltare economică? Ce trebuie să facem pentru a reindustrializa România şi pentru a readuce la viaţă mai multe ramuri ale industriei?

Acestea sunt câteva dintre temele pe care le vor dezbate unii dintre cei mai cunoscuţi bancheri împreună cu câţiva dintre cei mai puternici antreprenori şi manageri români. Antreprenorul Valer Blidar, omul din spatele Astra Vagoane Călători, este unul dintre invitaţii prezenţi la conferinţa ZF Investiţi în România Arad.

Totodată, Călin Muscă, proprietarul Porkprod, Ion Sandu, proprietarul P.A.B. România şi  Sergiu Gorban, CEO-ul Transylvania Invest vor dezbate alături de noi cele mai importante teme din economia locală.

De cealaltă parte, panelul de discuţii este completat de finanţatori, în frunte cu Bogdan Neacşu, CEO-ul CEC Bank, care va discuta despre modul în care banca pe care o conduce reuşeşte să fie alături de antreprenori şi de proiectele lor de investiţii şi dezvoltare.

De asemenea, la dezbatere va participa Adina Călin, director Produse şi Servicii Bancare CEC Bank, precum şi Cristina Totu, director IMM în cadrul CEC Bank.

Proiectul ZF Investiţi în România!, realizat în parteneriat cu CEC Bank, a fost lansat în anul 2020 şi a scos până acum la iveală investiţii importante atât din partea antreprenorilor români, dar şi din partea companiilor cu capital străin.

De la interviurile la care participă primari şi oameni din administraţiile publice locale şi până la cele despre finanţări, agricultură, industrie alimentară, piaţa imobiliară sau cele despre dezvoltarea companiilor antreprenoriale, proiectul realizat de ZF şi CEC Bank pune lupa pe mecanismele care mişcă economia, dar şi pe provocările cu care se confruntă ambiţiile companiilor din România.

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank