ZF Investiți in România

ZF Investiţi în România! Ionuţ Negoiţă, HILS Development: Zona Pallady poate atrage un mall. Dacă în 2009 nu era niciun locuitor, acum sunt aproape 40.000 şi în 10-15 ani vor fi 150.000 de oameni

21.10.2023, 13:03 Autor: Bogdan Alecu

♦ Zona Pallady din Capitală mai poate atrage noi dezvoltări pe 1.000 de hectare, iar pe lângă cei 30.000 - 40.000 de oameni care deja s-au mutat în ultimii 14 ani, alţi peste 100.000 vor veni în următorii 10-15 ani, iar aceştia au nevoie de un mall.

Zona Pallady, între râul Dâmboviţa şi Republica-Indus­triilor, mai are dis­ponibile peste 1.000 de hectare de teren amplasate în apropierea staţiilor de metrou. Mai mult, deja bulevardul Theodor Pallady a atras nume mari din retail, atât de mobilă, cum este Ikea, cât şi din bricolaj precum Dedeman sau Leroy Merlin sau food - Auchan, Lidl sau Kaufland.

Dincolo de o componentă de office, care să vină alături de comercial şi rezidenţial, Pallady are nevoie şi de un mall, cu elemente precum un cinematograf modern care să completeze lista de funcţiuni.

„În zonă sunt deja prezenţi marii retaileri din bricolaj, retail alimentar, mobilă, lipseşte sau ar fi binevenit un mall cu toate funcţiunile, inclusiv un cinematograf. Am câteva idei şi soluţii. Am iniţiat o discuţie într-o asociere cu un proprietar de teren foarte bun, cu potenţial. În 10-15 ani de acum înainte în zona Pallady va fi de lucru pe cele 1.000 de hectare, cu 15 minute în proximitate. Cel mai apropiat mall este ParkLake, dar la o distanţă considerabilă“, a spus Ionuţ Negoiţă, cel mai activ dezvoltator de rezidenţial din Capitală, dezvoltator imobiliar, CEO şi fondator al HILS Development, compania care ridică în partea de est a Capitalei proiectele HILS Pallady şi HILS Brauner.

Miza dezvoltării unui mall în zona Pallady o reprezintă creşterea populaţiei din ultimii 14 ani, dar şi potenţialul de a urca spre dimensiunea unui oraş mediu.

„În zona Pallady anual sunt livrate 1.000 - 1.500 de locuinţe şi atrage noi locuitori. În 10-15 ani vom ajunge la 150.000 de locuitori în zonă. Din 2009 când populaţia era zero, acum sunt 30.000 - 40.000 de locuitori. Aici a fost o zonă industrială, fără populaţie. Fabri­cile s-au dărâmat şi au fost înlocuite de proiecte comerciale şi rezidenţiale. Ca zonă, Theodor Pallady este una de mare potenţial, 1.000 de hectare cu acces la metrou, tramvai, bulevard cu trei benzi pe sens, ieşire la autos­tradă şi acolo se conturează un oraş nou. O clădire de birouri de început este o in­vestiţie care va funcţiona. Spre exemplu sunt zone noi - oraşe de 15 minute, unde ge­ne­raţiile tinere vor totul la îndemână, iar munca să fie în proximitate deoarece timpul de navetă este un timp pierdut, iar timpul e tot mai important“, a explicat Ionuţ Negoiţă.

HILS Development, compania de dezvoltare imobiliară deţinută de Ionuţ Negoiţă a anunţat un nou proiect rezidenţial în zona Pallady, în estul capitalei, care va avea patru blocuri cu 716 apartamente.

Proiectul va fi construit pe baza unui Plan Urbanistic Zonal deja autorizat în trecut de către Ikea, a menţionat dezvoltatorul.

„Noul proiect va avea numele de HILS Sunrise şi va fi un proiect de parter cu 11 etaje, duplexuri, subsoluri cu parcări - 90% dintre locurile de parcare vor fi în subteran şi va fi un produs upgradat faţă de ce făceam până acum. Va avea faţadă ventilată, spre exemplu. Preţurile vor fi similare cu ce am făcut până acum, diferenţă de 5-7%“, a spus Ionuţ Negoiţă.

HILS Sunrise, denumirea noului proiect, este a patra dezvoltare rezidenţială realizată de HILS în zona de est a capitalei. Până acum dezvoltatorul imobiliar a construit şi are proiecte în construcţie de peste 4.000 de apartamente. Alte două proiecte, în construcţie, HILS Republica şi HILS Pallady 45 vor fi lansate spre vânzare până la finalul lui 2023.

Noul proiect HILS Sunrise, cu studio, 2 camere, 3 camere şi duplex este poziţionat vizavi de proiectul finalizat HILS Pallady, la o 150 de metri de staţia de metrou Anghel Saligny.

„În zona Pallady am achiziţionat în urmă cu doi ani lângă Ikea şi de la Ikea. Terenul are şi un PUZ proiectat optim. În tot acest timp am lucrat la proiectare, la autorizări şi am obţinut autorizaţia de construire pe baza acelui PUZ. Acolo va fi un nou proiect HILS de 720 de apartamente, 150 metri de staţia de metrou şi aproape de bdul Pallady. Ca un proiect rezidenţial să aibă succes trebuie să fie la mai puţin de un kilometru de o staţie de metrou şi de obicei sunt preferate locaţiile în plan secund, nu neapărat la bulevard“, a spus dezvoltatorul.

 

O campanie Ziarul Financiar și CEC Bank