ZF IT Generation

ZF IT Generation. Alex Manea, CEO & cofondator al Elec, un start-up cleantech care oferă servicii de ridesharing exclusiv cu maşini electrice: Ne vom extinde şi în oraşe noi, ne uităm la Cluj, Timişoara şi Braşov

22 sep 2023 Autor: Adrian Seceleanu

Ovidiu Ghiman, CEO & cofondator, Ronin: Runda de finanţare va depăşi pragul maxim de 500.000 de euro, ar putea depăşi chiar 600.000 de euro.

Start-up-ul cleantech ELEC, care oferă servicii de ridesharing cu un parc format din peste 200 de maşini electrice în Bucureşti şi judeţul Ilfov, îşi pregăteşte expansiunea în noi oraşe mari din România, ca parte a unui plan de scalare a businessului.

„Chiar în acest moment înrolăm şoferi din diverse oraşe. Vom opera în oraşe precum Cluj, Napoca, Timişoara, Braşov, Constanţa în anul 2024 şi Iaşi“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Alex Manea, CEO & cofondator, Elec. Compania, care are în plan să construiască un ecosistem de electromobilitate, care să conţină şi propriile staţii de încărcare şi un serviciu de car sharing, are în plan să extindă şi reţeaua de staţii de încărcare a maşinilor electrice. „Operăm în prezent 5 staţii de încărcare, dintre care 3 staţii de mare putere, şi avem în plan ca în perioada următoare să instalăm alte 5“, a adăugat el. Flota de maşini disponibilă în cadrul Elec, rezervată exclusiv autoturismelor electrice, trece de 200 de unităţi. „Operăm peste 200 de maşini electrice în acest moment, maşini electrice care aparţin grupului Elec şi maşini electrice care le aparţin partenerilor. Obiectivul nostru nu este neapărat acela de a achiziţiona autoturisme şi de a opera propria flotă, ci de a înrola cât mai mulţi partenerii în platforma Elec“.

Start-up-ul, care derulează în prezent o campanie de finanţare pe platforma de crowdfunding Ronin, a fost primit bine de investitori, astfel că runda s-ar putea închide la o valoare mai mare decât plafonul maxim de 500.000 de euro, a spus în cadrul emisiunii Ovidiu Ghiman, CEO & cofondator, Ronin. „Chiar zilele acestea am închis discuţiile cu doi investitori iar cu angajamentele lor vom ajunge la o sumă de peste 500.000 de euro ridicaţi. Mai avem o discuţie cu un investitor din aceeaşi categorie, investitor care îşi propune să plaseze un tichet undeva între 50.000 şi 75.000 de euro. Suntem optimişti că probabil suma atrasă va fi undeva în jurul sumei de 600.000 de euro. Pe lângă acest lucru suntem în discuţiile finale cu un partener de tehnologie“, a spus Ghiman. „Cifrele operaţionale au un trend crescător. Ne uităm în primul rând la evoluţia numărului de curse. Există o creştere între 10% şi 20% de la lună la lună. Ca să nu uităm de unde am plecat, la începutul rundei de finanţare Elec avea un număr de până la 2.000 de curse pe lună. Ambiţia Elec este ca la anul numărul de curse să fie undeva de la 15-20.000 de curse pe lună în sus“, a mai spus Ghiman.

Ovidiu Ghiman, CEO & cofondator, Ronin: Ambiţia Elec este ca la anul numărul de curse să fie undeva de la 15-20.000 de curse pe lună în sus.

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR