ZF IT Generation

ZF IT Generation. Start-up Pitch. Cătălin Crişan, fondator TypeLess – soluţie pentru extragerea şi managementul de date din documente: Am avea nevoie de o finanţare cuprinsă între 300.000 şi 500.000 de euro pentru a depăşi stadiul de MVP

3 oct 2023 Autor: Ioana Nita

Start-up-ul vizează dublarea veniturilor anuale recurente anul acesta, la 20.000 euro.

TypeLess, start-up din Cluj-Na­poca care a dezvoltat o soluţie software pentru extragerea şi managementul de date din docu­mente, are nevoie de o investiţie cuprinsă între 300.000 şi 500.000 de euro pentru ca aplicaţia să ajungă de la stadiul de MVP (minimum viable product) la stadiul MMP (minimal marketable product). Până în prezent, start-up-ul, înfiinţat la începutului anului 2022, s-a dezvoltat prin forţe proprii, neavând momentan nicio investiţie la activ.

„Dacă accesăm fonduri, am vrea să ducem soluţiile pe care le avem de la stadiul de MVP la stadiul de MMP, care înseamnă minimum marketable product, adică să avem un produs complet care să aibă şi funcţionalităţi secundare care să nu ţină neapărat de core businessul nostru, dar care să ajute să scalăm soluţia la următorul nivel şi să putem să o vindem mult mai uşor. Ca investiţie, am estimat 300.000 - 500.000 de euro ca fiind necesarul pentru a duce cele trei verticale la stadiul de MMP. Mă refer la verticalele de real estate, accounting şi zona de personal staffing“, a spus în cadrul emisiunii ZF IT Generation, Cătălin Crişan, fondatorul TypeLess. El a adăugat că în prezent soluţia este confirmată în piaţă pe cele trei verticale, start-up-ul având clienţi din aceste domenii care au testat şi care apoi au continuat să folosească TypeLess contra cost.

„Vrem să scalăm pe verticalele acestea în prima jumătate a anului viitor într-un mod mai accelerat, urmând ca în funcţie de «buffer» şi în funcţie de ce se mai întâmplă în piaţă, să încercăm să activăm şi noi verticale – asigurări şi clinici private – în a doua parte din 2024.“

În prezent, soluţia TypeLess este folosită de patru companii la nivel local, ţinta start-up-ului fiind de a-şi dubla numărul de clienţi până la finalul anului.

Ce face însă mai exact soluţia TypeLess? Aceasta extrage informaţiile relevante din documente şi le pune la dispoziţia clienţilor sub formă de date digitale, optimizând astfel procesele repetitive de introducere de date.

„Soluţia înţelege documente de tot felul pe care apoi le scanează în spate şi trimite un răspuns cu datele pe care le-a extras din ele, date care sunt în format digital şi care mai apoi pot fi folosite în orice mod posibil într-un mediu digital“, a explicat Cătălin Crişan, menţionând faptul că TypeLess se diferenţiază de alte soluţii similare de pe piaţă prin faptul că are funcţii specifice anumitor domenii de activitate.

„Dacă eşti contabil şi unul din task-urile tale de zi cu zi este să introduci facturi şi bosnuri fiscale într-un sistem de contabilitate, TypeLess vine în ajutorul tău nu doar prin partea de scanare a facturilor şi a bonurilor fiscale, ci te ajută efectiv şi să completezi conturile contabile care sunt aferente înregistrării facturilor în sistem. Deci nu automatizează doar partea de extragere de date, ci te şi ajută să rezolvi cam 90% din ceea ce înseamnă contabilitate de gestiune, aş putea zice, urmând ca sarcina ta să fie doar de a face un «double check» pentru că deja ai un asistent virtual care te ajută.“

În domeniul imobiliar, soluţia TypeLess poate intermedierea realizată de agenţii. „Dacă eu mă duc la o vizionare a unui apartament sau teren, nu contează, un bun imobiliar, şi mă întâlnesc cu un agent, agentul nu va mai trebui să completeze un contract de intermediere cu pixul pe hârtie în mod manual. Această intermediere se va face în mod automatizat printr-o simplă poză a cărţii de identitate a potenţialului client, generat din aplicaţia Typeless. Contractul va fi trimis inclusiv în sistemul CRM al agenţiei, iar clientului care este intermediat i se trimite acelaşi contract semnat pe email“, a completat el exemplele în care este utilă aplicaţia TypeLess în prezent.

O campanie Ziarul Financiar Partener: BCR