ZF Live

De ce a revenit ASE la examenul de admitere: explicaţiile rectorului Pavel Năstase, la ZF LIVE de astăzi

Autor: Cătălina Butan

25.03.2013, 15:29 1565

Academia de Studii Economice organizează în acest an examen de admitere pentru ciclul de licenţă, după trei ani consecutivi în care examenul nu s-a mai susţinut.

"Timp de trei ani ASE-ul nu a mai organizat examenul de admitere pentru ciclul de licenţă. A fost o schimbare de strategie, absolvenţii fiind admişi în funcţie de rezultatele de la bacalaureat, urmând ca filtrarea să se facă pe parcursul anilor de studii, mai ales în anul I", a spus rectorul ASE, Pavel Năstase, invitat la ZF Live, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la înfiinţarea universităţii.

Năstase consideră că elevii ar trebui să susţină atât un examen de bacalaureat exigent cât şi un examen de admitere la facultate care să fie un al doilea filtru după bacalaureat.

"Noi nu dăm examen la Academia de Studii Economice ca să clasificăm studenţii, ci ca să vedem dacă aceşti studenţi au nişte precompetenţe astfel încât să înţeleagă pregătirea în domeniul economic", a spus Năstase.

Examenul din acest an se va susţine la două discipline, matematică şi economie, iar pentru cei care vor să studieze în limbi străine există probe pentru disciplinele respective.

"În momentul de faţă, există 4.000 accesări pe platforma online pentru simularea examenului de admitere", mai spune Năstase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO