ZF Live

Decanul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale, ASE la ZF Live: După o furtună de 4-5 ani, vine cer senin pentru economia României. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de luni, 27 mai

Autor: Cătălina Butan

27.05.2013, 16:29 516

Primul excedent de cont curent după ultimii 23 de ani înregistrat în România, promite cer senin pentru economia locală, consideră Dumitru Marin, decan la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, din cadrul Academiei de Studii Economice, invitat la ZF Live, luni, 27 mai.

Pentru prima dată  din 1990 încoace, România a înregistrat un excedent al contului curent, de plus 327 de milioane de euro, în primele două luni din 2013, faţă de minus 627 de milioane de euro în perioada similară a anului precedent. 

“S-ar putea ca aceste cifre să semnaleze ca după furtuna care a durat aproape 4-5 ani, să se însenineze. Cred cu convingere, că pentru România urmează o vreme nu entuzistică, ci mai favorabilă”, a spus Dumitru Marin, care consideră însă că oamenii de business trebuie să apeleze la specialişti pentru interpretarea acestor rezultate.

„Cei care doresc să desprindă mesajele procesabile şi utilizabile în planurile de afaceri din aceste cifre, trebuie să apeleze la specialişti pentru ca să sesizeze din vreme trendurile şi să-şi adecveze reacţia corporatistă la aceste mesaje”, a mai spus decanul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO