ZF Live

„Prea puţine companii româneşti investesc în cercetare“

Autor: Cristina Bellu

02.07.2015, 00:06 1731
Foarte puţine companii din Româ­nia au planuri clare de dezvoltare  a afacerilor care să includă partea de cercetare, ceea ce va face dificil accesul companiilor româneşti pe pieţele inter­naţionale, a spus Radu Grama­tovici, profesor de informatică şi pro­decan al Facultăţii de matematică şi informatică de la Universitatea din Bucureşti.
 
„Pentru absolvenţii de matematică avem solicitări din partea companiilor din domeniul financiar-bancar şi de asigurări. O altă opţiune ar trebui să fie cea din domeniul industrial. Din păcate, la noi se face foarte puţină cercetare în domeniul industrial. În România, am găsit foarte greu companii care să aibă o strategie de dezvoltare adevărată, o strategie care să includă şi resursele umane, cercetarea. Companiile româ­neşti nu vor putea ajunge la nivelul Google dacă nu investesc în cercetare. Lucrăm pe o piaţă globală şi pentru a putea rezista trebuie să vină pe piaţă cu produse inovative care să le dife­renţieze, să le impună ca vârfuri de lance“, a precizat Radu Gramatovici, prezent ieri la emisiunea online de business ZF Live.
 
În ceea ce priveşte angajarea absolvenţilor Facultăţii de matematică, Gramatovici spune că există suficient de multe opţiuni şi pentru matematicieni, chiar dacă nu la fel de multe precum sunt pentru informaticieni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO