ZF Live

VIDEO. Acuzaţii dure de la Andreea Paul în scandalul RCA: ASF doarme

03.12.2014, 13:27 2047
”Piaţa este liberă, dar avem o comisie de supraveghere. Nu trebuie să fie o diferenţă aşa mare de tarife. La noi supraveghetorul pieţei, ASF, doarme. E nevoie de un audit financiar pe fiecare companie de asigurări. Salariile din ASF sunt suficient de mari pentru a-şi face treaba bine”, a declarat Andreea Paul la emisiunea ZF Live de miercuri, 3 decembrie. 
 
“Voi propune astăzi în Comisie ca ASF să vină la audieri în Parlament. Să răspundă la întrebarea «care sunt costurile reale pentru RCA în România» şi dacă preţurile de acum acoperă cumva pierderi din sistem. Trebuie să propună un sistem de reguli aşa cum există în alte ţări” .
În opinia Andreei Paul, piaţa de asigurări este liberă, dar există o comisie de supraveghere şi nu ar trebui să existe o diferenţă atât de mare între tarife.

“La noi, supraveghetorul pieţei, ASF, doarme. Salariile din ASF sunt suficient de mari pentru ca oamenii de acolo să-şi facă treaba bine”, a spus deputatul PDL la ZF Live. În plus, ea a adăugat că este nevoie de un audit financiar pe fiecare companie de asigurări.
 
Reprezentanţii transportatorilor au criticat vehement în ultima perioadă proiectul de lege de modificare a normei RCA, prin care se schimbă modul de calcul al tarifelor.

Cristian Munteanu, vicepreşedinte COTAR (Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România), a declarat miercuri, la ZF Live, ca această normă este profund “toxică”, criticând modul în care vor fi calculate despăgubirile pe RCA începând de anul viitor şi lipsa de dialog din partea ASF.
 
Potrivit modificărilor aduse normei privind RCA, asigurătorii care încheie poliţe RCA au obligaţia să practice aceeaşi primă de asigurare indiferent de canalul de distribuţie utilizat, al cărei cuantum va acoperi toate obligaţiile ce decurg din încheierea contractului, iar eventualele pierderi nu vor fi acoperite din alte forme de asigurare. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO