VIDEO ZF Live. Raluca Fişer, Green Revolution: Ponderea bicicliştilor în rândul bucureştenilor nu depăşeşte 3-4% în traficul zilnic

4 oct 2016 Autor: Roxana Rosu

Ponderea bicicliştilor în rândul bu­cureş­tenilor nu depăşeşte 3-4% în traficul zilnic, o rată mai mică decât în alte capitale euro­pene, în condiţiile în care capitala Ro­mâniei are 26 de kilometri de piste auto­rizate din 160 de kilometri de piste construite.

„Bucureştiul este un oraş foarte poluat, este aproape de infringement pe calitatea aerului. Sunt probleme mari.  Trebuie să ne ocupăm toţi de educaţie şi trebuie să ieşim din zona de confort. Toată lumea recunoaşte avantajele, dar totuşi nu toată lumea foloseşte bicicleta“, a spus la ZF Live Raluca Fişer, preşedintele asociaţiei Green Revolution, care a lansat săptămâna trecută I’Velo Urban, primul serviciu automatizat de bike-sharing din Bucureşti.

Programul pune la dispoziţia bu­cureştenilor şase staţii automatizate de unde pot lua biciclete, în baza unor carduri de o zi, o lună sau un an, care permit utilizarea bicicletei de oricâte ori pe zi, timp de 30 de minute, cu 30 de minute pauză. Astfel, un utilizator poate închiria bicicleta de mai multe ori pe zi, cu condiţia ca după fiecare 30 de minute de pedalat să o returneze la una dintre staţiile I’Velo Urban.

„De la lansare, circa 100 de persoane şi-au ridicat cardurile de la centrele deschise în Parcul Tineretului şi în parcul Herăstrău. În prezent sunt cinci staţii deschise şi urmează încă una, cu un total de 135 de biciclete, iar anul viitor vrem să avem zece staţii.“ Cardurile sunt activate la prima utilizare a unei biciclete, iar pentru depăşirea celor 30 de minute se aplică un cost suplimentar.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.10.2016

 
Cuvinte cheie:
biciclisti
, pondere
, trafic
, bucuresteni
, video
zf.ro
Abonează-te la Închide