ZF Live

ZF Live. Dragoş Angelescu, viceprimarul municipiului Mangalia, şi Bogdan Căruntu, partener Certion: Nu cred că vom fi la fel de aglomeraţi ca Mamaia din punct de vedere urbanistic, dar sperăm să fim mai aglomeraţi din punctul de vedere a numărului de turişti

Autor: Alexandra Matei

01.08.2022, 08:30 422

♦ Pe zona Mangalia, sunt peste 120.000 de turişti în fiecare sezon, în timp ce zona Neptun-Olimp, cu capacitatea hotelieră actuală, se încadrează la circa 40.000 de turişti pe întregul sezon, arată datele INS. ♦ Un minus al litoralului românesc este numărul mic de spaţii de cazare – 140.000 din Mamaia până în Vama Veche, faţă de 400.000, cât are, spre comparaţie, litoralul bulgăresc.

Zona de sud a litoralului românesc, respectiv staţiunile Neptun, Olimp şi Saturn, devine tot mai căutată de turiştii români în acest sezon esti­val şi captează din ce în ce mai mult atenţia investitorilor şi a dez­vol­ta­torilor de proiecte rezidenţiale la ma­lul mării.

Totuşi, Dragoş Angelescu, viceprimarul municipiului Mangalia, luând în calcul Planul Urbanistic General (PUG) bine pus la punct al acestei zone, spune că staţiunile din sudul litoralului nu vor fi la fel de aglomerate ca Mamaia din punct de vedere urbanistic, dar ar putea avea un număr mult mai mare de turişti.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO