ZF Live

ZF Live. Fondul de investiţii Hefestos Capital, în spatele căruia sunt investitori sârbi, a cumpărat Artrom Steel Tubes şi vrea să ducă compania la afaceri de un miliard de euro. Milutin Nikolic, Hefestos Capital: Un miliard de euro în vânzări este realizabil şi chiar cred că vom ajunge acolo

Milutin Nikolic, cofondator Hefestos Capital

Milutin Nikolic, cofondator Hefestos Capital

Autor: Alexandra Matei

14.02.2023, 16:30 667

♦ În 2022, cifra de afaceri a companiei s-a apropiat de jumătate de miliard de euro ♦ Artrom Steel Tubes produce la uzina siderurgică din Reşiţa oţelul necesar uzinei de ţevi din Slatina, de unde se livrează produse în Europa, Statele Unite şi Asia, având ca agenţi comerciali sucursalele sale din Europa şi SUA.

Hefestos Capital, o companie de in­vestment banking din sud-estul Europei, fondată de sârbii Milutin Nikolic şi Pavle Kavran, a cumpărat de la grupul rus TMK acţiunile deţinute la divizia germană TMK EUROPE, care este acţionarul majoritar al companiei TMK ARTROM SA, redenumită după această tranzacţie Artrom Steel Tubes.

Artrom Steel Tubes este un producător ro­mân de ţevi, cu operaţiuni la Slatina şi Re­şiţa, pe care Hefestos Capital îşi propune să îl ducă la afaceri de un miliard de euro. În 2022, cifra de afaceri a companiei s-a apro­piat de ju­mă­tate de miliard de euro. „Am cumpărat Artrom Slatina pentru că este o investiţie gro­zavă pentru noi. Este o oportunitate minunată de a face profit, dar este şi o investiţie cu mi­siune importantă – cred că achiziţia noastră a Artrom Slatina va permite companiei să înflorească şi să iasă dintr-o situaţie relativ dificilă. Va creşte mai rapid şi practic va fi îmbunătăţită situaţia tuturor părţilor interesate - a angajaţilor, clienţilor, furnizorilor -, dar şi a comunităţii locale din Slatina şi Reşiţa şi, de asemenea, din România“, a spus Milutin Nikolic, cofondator al Hefestos Capital, la emi­­siunea online de business ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO