ZF Live

ZF Live. Ileana Botez, preşedinte, PWN România: România are nevoie de o prezenţă mai ridicată a femeilor în administraţia centrală şi locală pentru a încuraja prezenţa lor în consiliile de administraţie ale companiilor

Autor: Ramona Cornea

21.02.2024, 20:00 190

 „În momentul de faţă, la nivelul Parlamentului vorbim de o pondere de 18% a femeilor din numărul parlamentarilor, deci este clar că prezenţa este minimă. În alte ţări europene este mult mai importantă şi mai ridicată.”

Piaţa locală are nevoie de o prezenţă mai ridicată a femeilor în administraţia centrală şi locală pentru a încuraja prezenţa lor în consiliile de administraţie ale companiilor, susţine Ileana Botez, preşedinte al PWN România - Professional Women's Network România.

„Este nevoie şi aici de puţină încurajare şi pentru asta, ar fi bine ca şi în Parlament, şi la nivelul administraţiei centrale şi locale doamnele să fie puţin mai mult prezente. În momentul de faţă, la nivelul Parlamentului vorbim de o pondere de 18% a femeilor din numărul parlamentarilor, deci este clar că prezenţa este minimă. În alte ţări europene este mult mai importantă şi mai ridicată, dar acolo este deja legislaţia cu implementarea unei cote. Până la urmă, trebuie să ne gândim şi la deciziile pe ca care se iau la nivel naţional şi este bine ca şi femeile să fie implicate pe toate palierele din acest punct de vedere pentru a avea o reprezentare echilibrată şi mai multe perspective. La fel este şi în consiliul de administraţie”, a spus ea în cadrul emisiunii de business ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO