ZF Live

ZF Live. Ioana Necula, fondator, Genesis College: Creşterile salariale ale profesorilor ar trebui făcute şi în funcţie de anumiţi indicatori de performanţă. În învăţământul privat, salariile sunt cu circa 30% mai mari decât cele de la stat

Autor: Ramona Cornea

19.06.2023, 20:00 335

„Cred că este foarte important ca un profesor debutant să aibă un salariu rezonabil şi decent pentru a putea să stimulăm alegerea carierei didactice. Din punctul meu de vedere, nici 3.000 de lei nu este rezonabil. Un profesor cu peste 10 ani de experienţă ar trebui să câştige mai mult de 1.000 de euro.”

Creşterile salariale ale profesorilor ar trebui făcute şi în funcţie de anumiţi indicatori de performanţă, este de părere Ioana Necula, fondatoarea şcolii private Genesis College.

„Creşterile salariale trebuie să fie diferenţiate în funcţie de nişte indicatori de performanţă, aşa cum sunt în marea majoritate a companiilor, cu atât mai mult cu cât educaţia este lucrul cel mai important într-o societate. Deşi toată lumea vorbeşte pe tema educaţiei, progrese notabile nu se remarcă.  Cred că este foarte importantă o mărire substanţială a salariilor, este nevoie de această mărire şi este obligatorie pentru ca performanţa să ajungă şi în educaţie, însă opinia mea este că mărirea trebuie să fie diferenţiată şi în funcţie de performanţă”, a spus Ioana Necula în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Fondatoarea Genesis College spune că diferenţa dintre salariile profesorilor de la stat faţă de funcţiile echivalente din învăţământul privat este de 30%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO