ZF Live

ZF Live. Ramona Jurubiţă, country managing partner, KPMG: Realitatea este că avem doar un presupus pachet de măsuri fiscale. Discutăm despre potenţiale măsuri dintr-o variantă X a unui pachet de măsuri fiscale, iar asta creează foarte multă incertitudine şi instabilitate

Autor: Alexandra Matei

18.09.2023, 08:30 1453

În esenţă, pachetul de măsuri fiscale aflat în discuţii la acest moment vizează măsuri de impunere suplimentară pentru marile companii şi bănci, eliminarea unor facilităţi şi impozitarea suplimentară pentru bunurile de lux.

Ramona Jurubiţă, coun­try managing partner în cadrul KPMG, spu­ne că în mediul de business se creează incertitudine şi instabilitate, în primul rând, din cauza faptului că în acest moment se discută despre măsuri fiscale care se regăsesc deocamdată doar într-un presupus pachet, care nu are încă o formă finală.

Astfel, până acum, nu a fost posibilă începerea unor discuţii concrete pe un pachet semifinal, care să fie pus în transparenţă decizională şi ale cărui potenţiale implicaţii să fie dezbătute.

„Realitatea este că avem doar un presupus pachet de măsuri fiscale. Ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă a fost mai mult o competiţie între cine face rost de ultima variantă de pachet de măsuri fiscale şi mai puţin o discuţie concretă pe un pachet semifinal. Aşadar, faptul că acum discutăm despre potenţiale măsuri dintr-o variantă X a unui pachet de măsuri fiscale creează foarte multă incertitudine şi instabilitate. Foarte mulţi clienţi ne întreabă în fiecare zi cum ar trebui să îşi ajusteze bugetul – nu vorbim doar despre bugetul pentru anii viitori, ci şi despre felul în care execuţia bugetară a unei companii va fi influenţată de aceste măsuri până la finalul anului fiscal. Această incertitudine creează un disconfort mărit şi creşte lipsa de încredere în viabilitatea măsurilor care ar urma să apară”, a spus Ramona Jurubiţă la ZF Live.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO