ZF Live

ZF Live: Care este situaţia din spitalele bucureştene? De ce sunt nemulţumiţi şi angajaţii, şi pacienţii? Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti: Blocarea posturilor nu a adus o economie în sistemul de sănătate, ci o pierdere dacă ne gândim la decesele evitabile

ZF Live: Care este situaţia din spitalele bucureştene?...

Autor: Mirabela Tiron

10.01.2024, 09:00 360

♦ Sunt pline secţiile şi camerele de gardă ale spitalelor şi atunci guvernul ar fi trebuit să deblocheze aceste posturi.

Blocarea posturilor din spitalele de stat nu a adus o economie în sistemul de sănătate, ci o pierdere dacă se iau în calcul decesele evitabile şi numărul de complicaţii evitabile. Acum secţiile spitalelor sunt pline, la fel şi camerele de gardă, iar guvernul ar tebui să deblocheze aceste posturi, potrivit lui Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti.

„Situaţia s-a acutizat acum, pentru că s-au blocat posturile, adică angajarile în sistemul de sănătate. Personalul a venit după o pandemie, după episodul de COVID-19, şi a intrat în acest an epuizat, iar posturile fiind blocate şi personalul efectuând  nenumărate ore suplimentare, s-a ajuns la un grad de epuizare. Vedem că pacienţii au revenit spre unităţile publice, care în acest moment sunt foarte ocupate. Sunt pline secţiile şi camerele de gardă şi atunci guvernul ar fi trebuit să se îngrijească cumva de deblocarea acestor posturi. Aceste posturi au fost promise a se debloca încă de anul trecut şi tot am aşteptat“, a spus Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti.

Anul trecut, în luna mai, printr-o ordonanţă de urgenţă, în tot sistemul bugetar au fost blocate angajările şi în sistemul de sănătate, potrivit lui.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO