ZF News

Aston Martin reduce perspectivele anuale de livrare din cauza problemelor legate de lanţul de aprovizionare

Aston Martin reduce perspectivele anuale de livrare din...

Autor: Daniel Belu

04.11.2023, 22:45 72

Aston Martin Lagonda Global Holdings Plc şi-a redus perspectivele anuale de livrare după ce problemele legate de lanţul de aprovizionare au împiedicat producţia noului său automobil DB12 în trimestrul al treilea.

Constructorul britanic de automobile de lux se aşteaptă acum să livreze aproximativ 6.700 de vehicule în acest an, în scădere de la aproximativ 7.000 anterior. În timp ce vânzările au crescut în regiuni precum America şi Europa, acestea au scăzut cu 57% în China în primele nouă luni ale anului.

Problemele de producţie ale DB12 "sunt acum rezolvate, dar au avut un impact asupra volumului din trimestrul al treilea şi asupra capacităţii noastre de producţie pentru întregul an", a declarat miercuri Aston Martin într-un comunicat. Aceasta a atribuit declinul din China "condiţiilor slabe de pe piaţă", fără a da detalii.

Cota Aston Martin a scăzut cu până la 6,2% la Londra. Acţiunile au înregistrat totuşi o creştere de aproximativ 33% în acest an.

Producătorul se află în mijlocul unui efort de redresare condus de preşedintele executiv Lawrence Stroll, care a salvat compania în 2020. De atunci, Aston Martin a efectuat mai multe majorări de capital, aducând investitori precum conglomeratul chinez Geely Automobile Holdings Ltd. şi Fondul Public de Investiţii din Arabia Saudită.

Aston Martin şi-a reiterat celelalte obiective financiare pentru anul în curs şi a declarat că se aşteaptă să obţină un flux de numerar pozitiv în trimestrul al patrulea, datorită cererii puternice pentru maşinile sale de lux şi a începerii livrărilor de modele cu marjă mare de profit, cum ar fi Valour, un model în valoare de 1,1 milioane de lire sterline.

Pierderea operaţională ajustată a Aston Martin a fost de 48,4 milioane de lire sterline (58,8 milioane de dolari) în trimestrul al treilea, mai mare decât pierderea de 37,5 milioane de lire sterline prognozată de analişti. Vânzările au fost, de asemenea, sub estimări.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO