ZF News

Astra Asigurări se transferă de pe RASDAQ pe ATS

Astra Asigurări se transferă de pe RASDAQ pe ATS

Autor: Ioana Tudor

23.02.2015, 00:04 256
Acţionarii Astra Asigurări (ATRA), companie listată pe piaţa RASDAQ şi aflată în procedură de redresare financiară, au decis vineri, 20 februarie, să transfere acţiunile asigurătorului pe sistemul alternativ de tranzacţionare AeRO operat de bursa de la Bucureşti.

Compania este controlată de familia Adamescu prin intermediul firmei The Nova Group Investments România cu 72,6% din capitalul social, iar firma Epsilon Estate Provider deţine 26% din acţiuni.

Titlurile Astra Asigurări sunt suspendate de la tranzacţionare din 18 februarie 2014, când Autoritatea de Supraveghere Financiară a instituit la asigurător procedura de redresare financiară prin administrare specială. ASF a numit compania KPMG Advisory ca administrator special după ce a suspendat acţionarii şi conducerea societăţii.

Ultimele tranzacţii cu acţiunile ATRA s-au realizat în decembrie 2012 la preţul de 8 lei/unitate, iar la această referinţă compania are o valoare de piaţă de 579,5 mil. lei.

Astra Asigurări a încheiat primele nouă luni din 2014 cu venituri nete din primele de asigurări de 537 de milioane de lei şi profit net de 25,6 milioane de lei, potrivit informaţiilor financiare interimare întocmite conform standardelor IFRS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO