ZF News

Ce salariu primeşte un angajat pe o poziţie entry-level în bancă

Ce salariu primeşte un angajat pe o poziţie entry-level...

Autor: Corina Mirea

24.05.2014, 14:37 11541

Un angajat pe o poziţie de entry-level dintr-o bancă primeşte în prezent un salariu net cuprins între 1.200 şi 1.500 de lei pe lună, potrivit datelor din piaţă, în condiţiile în care angajaţii din acest sector aveau la finalul lunii martie salarii medii mai mari chiar decât cei din industria IT.

Potrivit Insitutului Naţional de Statistică, salariul mediu net în sectorul bancar era de 4.023 lei în martie, faţă de o medie naţională pe economie de 1.706 lei. 

La finalul primelor două luni ale acestui an peste 71.000 de oameni lucrau într-o bancă, cu 11.500 mai puţini faţă de începutul crizei, potrivit datelor de la INS.

Angajaţii care au reuşit să supravieţuiască valului de restructurări din sistemul bancar au avut parte şi de creşteri salariale de până la 30% în ultimii opt ani, însă acestea au fost „anulate“ de mai mulţi factori, cel mai important fiind inflaţia.

Deşi au salarii, în medie, cu câte 1.000 de lei mai mari decât înainte de criză, ritmul de creştere a salariilor din sistem a fost de două ori mai scăzut decât media la nivel naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO