ZF News

Cei mai puternici generali ai lui Bashar Al-Assad însărcinaţi cu reprimarea revoltei siriene, ucişi la Damasc. Occidntul se teme că regimul va folosi armele chimice

Cei mai puternici generali ai lui Bashar Al-Assad...

Autor: Iulian Anghel

18.07.2012, 20:07 862

Ministrul sirian al apărării, generalul Daoud Rajha,frate vitreg al preşedintelui Bachar Al-Assad, a fost ucis într-un atentat sinucigaş la Damasc.

El era unul dintre cei însărcinaţi cu înnăbuşirea revoltei opoziţiei siriene care a declanşat ample operaţiuni pentru răsurnarea regimului sirian.

ONU care discuta situaţia din Siria şi-a amânat şedinţa în urma atentatului.

Presa franceză care are corespondenţi în Siria spune că printre răniţi se află şi ministrul de interne, Mohammad Ibrahim al-Shaar. De asemenea, ar fi fost ucis şi şeful celulei de criză create pentru gestionarea revoltei, generalul Hassan Turkmeni.

Totodată, cumnatul preşedintelui sirian, Assef Shawkat, unul dintre principalii responsabili ai serviciilor de securitate din ţară, a fost ucis în atentat.

Generalii Shawkat şi Rajha sunt doi dintre cei mai importanţi oficiali sirieni care şi-au pierdut viaţa de la începutul revoltei împotriva regimului, în martie 2011.

Atentatul sinucigaş a vizat clădirea Securităţii Naţionale din Damasc unde erau adunaţi principalii responsabili ai regimului sirian.

Franţa anunţase anterior că este preocupată de informaţiile potrivit cărora regimul de la Damasc ar muta stocurile de arme chimice şi le-ar putea folosi în contextul situaţiei tensionate din ţară.

Fostul ambasador sirian în Irak, Nawaf Farès, care a dezertat pe 11 iulie a declarat pentru BBC că Bashar Al-Assad ar putea utiliza arme chimice împotriva forţelor opoziţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO