ZF News

(P) Hai la Olimpiadă!

(P) Hai la Olimpiadă!

Autor: Publicitate

04.08.2015, 12:35 312

Fundaţia eMAG organizează marţi, la Bucureşti, cea de-a patra ediţie a Întâlnirii cu Olimpicii, festivitate în cadrul căreia membrii loturilor de matematică, informatică şi fizică din acest an şi profesorii care i-au pregătit vor fi premiaţi pentru rezultatele excepţionale obţinute la olimpiadele internaţionale.

Fundaţia eMAG i-a susţinut, începând cu anul 2012, prin intermediul programului Hai la Olimpiadă!, pe elevii, studenţii şi profesorii care doresc să facă performanţă în domeniul matematicii, informaticii şi fizicii. Din anul 2014, BCR a devenit partener al Hai la Olimpiadă!

Pe lângă organizarea centrelor gratuite de pregătire în mai multe oraşe din ţară, dotarea laboratoarelor de informatică şi fizică şi susţinerea concursurilor de profil, programul Hai la Olimpiadă! include şi susţinerea selecţiei şi pregătirii loturilor naţionale şi recompensarea performanţei acestor elevi şi a profesorilor care îi pregătesc.

Lotul naţional de informatică al României s-a întors cu premii duminică, 2 august, de la Olimpiada Internaţională de Informatică.

Astfel, Rareş Buhai a câştigat medalia de aur, la fel ca în ultimii trei ani. Cu patru medalii de aur în patru ani consecutivi, Rareş se clasează pe locul 2 în topul internaţional al performerilor la Olimpiada de Informatică din toate timpurile. Alexandru Velea şi Valentin Hârşan au obţinut medalii de argint, iar Andrei Popa a obţinut medalia de bronz.

Cu puţin timp înaintea lotului de informatică, toţi membrii loturilor de matematică şi fizică s-au întors şi  şi ei cu medalii de la Olimpiadele Internaţionale. Lotul de matematică a obţinut o medalie de aur, patru de argint şi una de bronz, iar lotul de fizică a câştigat două medalii de aur, două de argint şi una de bronz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO