ZF News

Profit record pentru Aeroteh Bucureşti

Profit record pentru Aeroteh Bucureşti

Autor: Radu Bostan

10.03.2015, 00:04 1315
Producătorul de contoare de gaz Aeroteh Bucureşti (simbol bursier AER) şi-a majorat anul trecut profitul net cu 56%, la 13,5 milioane de lei, cel mai bun rezultat din ultimii 15 ani, în condiţiile în care cifra de afaceri a atins la rândul său un maxim istoric de 59,4 milioane de lei.

Rata de renta­bilitate a Aeroteh, cal­culată ca raport între profitul net şi cifra de afaceri, s-a îmbunătăţit la 22,7% anul trecut faţă de 18,4% în 2013.

Compania a decis să se delisteze, în urma adoptării legii privind desfiinţarea pieţei RASDAQ şi a pieţei valorilor necotate, dar înainte de a părăsi bursa acţio­narii vor stabili modul de împărţire a profitului istoric.

În ultimii ani Aero­teh a distribuit în mod constant acţio­narilor peste 80% din câştig ca divi­dende. Alături de creşterea afa­cerilor şi a profitabilităţii, politica de dividend a contribuit la dublarea preţului acţiunilor AER, de la mai puţin de 6 lei/titlu în 2012 la 12 lei/titlu în prezent.

Pe de altă parte, compania ar putea pune deoparte profitul pentru a putea răscumpăra acţiunile proprietarilor mino­ritari care vor alege să se retragă din acţionariat. Cel mai mare acţionar al com­paniei este Du­mitru Bănuţ, care deţine 59,4% din acţiuni şi este şi pre­şe­dintele şi directorul general.

Pachetul mi­noritar de 1,7 milioane de acţiuni ar valora 20,5 milioane de lei la preţul actual de pe piaţă.

Acţiunile Aeroteh au crescut cu 39,5% în ultimele 12 luni, dar de la începutul anului sunt în scădere cu 22,5%. Aeroteh are o capitalizare de 61,1 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO