ZF News

Programul „Rabla” se apropie de final. Când va fi oprit programul de casare

Programul „Rabla” se apropie de final. Când va fi...

Autor: Bogdan Alecu

01.02.2013, 14:07 2173

În condiţiile în care România a rămas ultima ţară din Europa cu un program de casare în derulare, şi programul "Rabla" de pe piaţa locală trebuie oprit în următorii ani, este de părere vicepreşedintele APIA. Anul trecut s-au casat 45.000 de maşini mai vechi de 10 ani, iar cu acestea s-au cumpărat 15.000 de maşini noi.

 
"Al doilea motiv care a afectat piaţa auto în 2012 a fost programul "Rabla". Iniţial programul de casare a fost gândit ca unul eficient şi un pentru toţi. a produs efecte pozitive în piaţă, dar anul trecut a ajuns să obosească. Trebuie găsite noi soluţii pentru a retrage rablele de pe stradă dar trebuie să evităm specula cu tichetele de casare. Programul trebuie eficentizat", a spus Brent Valmar, vicepreşedintele APIA.
 
 
La nivelul anului acesta ar trebui anunţat un volum mai mic de maşini casate, iar în următorii ani programul să fie retras complet, este de părere Brent Valmar.

"În doi-trei ani va trebui să renunţăm la "Rabla" deoarece mai mult va afecta piaţa decât să ajute. De asemenea, anul acesta ar trebui redusă valabilitateatichetului la cel mult o lună sau o lună şi jumătate, iar maşinile să poată fi achiziţionate cu un singur tichet şi nu trei. De asemenea, tranzacţionarea tichetelor trebuie să se facă cu un act autentic şi să se plătească taxe pentru tranzacţie. Doar astfel se poate atinge scopul programului", a spus vicepreşedintele APIA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO