ZF News

Sobolewski, BVB: O listare a OMV Petrom la Londra prin GDR, dovadă clară a subdezvoltării bursei locale

Sobolewski, BVB: O listare a OMV Petrom la Londra prin...

Autor: Marius Oncu

19.08.2015, 15:09 657

O listare a OMV Petrom (SNP) la Londra utilizând certificatele de depozit (GDR) ar fi o dovadă clară a subdezvoltării pieţei locale de capital, iar ASF, statul, BVB şi toate instituţiile pieţei ar trebui să facă eforturi mai mari pentru dezvoltarea bursei, potrivit şefului BVB, Ludwik Sobolewski.

"Utilizarea GDR-urilor în listarea OMV Petrom la Londra va fi un semn clar şi o dovadă a subdezvoltării pieţei locale de capital, întrucât de regulă, pe o piaţă eficientă şi normală, investitorii globali preferă acţiunile în locul GDR-urilor. În această situaţie, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), statul, BVB şi toate instituţiile pieţei de capital din România ar trebui să îşi intensifice eforturile pentru transformarea pieţei de capital româneşti într-o piaţă normală, astfel încât pe viitor tranzacţiile mari să se realizeze doar prin acţiuni vândute investitorilor internaţionali şi locali", a declarat pentru MEDIAFAX Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Şeful BVB a adăugat că speră ca o parte din acţiunile OMV Petrom deţinute de Fondul Proprietatea să fie vândute şi pe piaţă din România, atât către investitori locali, cât şi străini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO