ZF News

Un club de fotbal saudit se apropie de PSG cu o ofertă record de 300 de milioane de euro pentru Mbappé

Un club de fotbal saudit se apropie de PSG cu o ofertă...

Autor: Daniel Belu

25.07.2023, 15:14 143

Clubul de fotbal saudit Al Hilal a făcut o ofertă de 300 de milioane de euro pentru a-l cumpăra pe Kylian Mbappé de la Paris Saint-Germain, o ofertă record pentru atacantul francez, care se află în conflict cu clubul din cauza contractului său, conform Financial Times.

Al Hilal, care este deţinut de fondul suveran de investiţii al Arabiei Saudite, a făcut oferta într-o scrisoare trimisă celor de la PSG pe 22 iulie şi a cerut să intre în discuţii cu Mbappé, potrivit unei persoane care are cunoştinţă directă despre această abordare. O altă persoană informată despre acest subiect a declarat că oferta a fost preliminară.

Această oportunitate a apărut pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre PSG şi jucătorul său vedetă. Clubul francez, deţinut din 2011 de Qatar Sports Investments, finanţat de stat, caută să încaseze o sumă mare de transfer înainte ca contractul său să expire anul viitor, potrivit unei persoane apropiate de PSG. Mbappé a dat de înţeles că este dispus să aştepte ca contractul său să se încheie, ceea ce i-ar refuza lui PSG posibilitatea de a negocia o astfel de sumă.

PSG l-a cumpărat pe Mbappé de la AS Monaco pentru 180 milioane de euro în 2018, la un an după ce l-a achiziţionat pe atacantul brazilian Neymar de la FC Barcelona pentru 222 milioane de euro, până în prezent cele mai mari două transferuri din istoria fotbalului. Fotbalistul francez în vârstă de 24 de ani, care a crescut într-o suburbie la nord-est de Paris, este unul dintre cei mai valoroşi jucători, marcând un hat-trick în finala Cupei Mondiale din Qatar împotriva Argentinei, anul trecut.

Interesul pentru jucătorul francez evidenţiază ambiţiile Riadului în domeniul sportului, de la fotbal şi golf la sporturi cu motor. Cu toate acestea, se aşteaptă ca Mbappé să stârnească interesul cluburilor europene de top, inclusiv al celor din Premier League.

Vara trecută, el a refuzat oportunitatea de a se alătura echipei Real Madrid şi a decis să rămână în ţara sa natală. PSG îl suspectează că are un acord de principiu pentru a se alătura clubului spaniol odată ce îi expiră contractul, potrivit unei persoane apropiate clubului parizian. Scăpând viitorul său club de obligaţia de a plăti o taxă către PSG, Mbappé ar putea fi în măsură să negocieze un contract mai profitabil pentru el însuşi.

Arabia Saudită se foloseşte de sport pentru a-şi construi profilul pe scena mondială şi pentru a se impune ca un centru turistic. Pe plan intern, strategia face parte dintr-o serie de reforme economice şi sociale conduse de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman. Sub preşedinţia liderului saudit, Fondul de investiţii publice a preluat luna trecută echipele rivale celor de la Al Hilal din Saudi Pro League, Al Ittihad, Al Ahli şi Al Nassr.

Cluburile saudite au achiziţionat mai mulţi fotbalişti vedetă de când Al Nassr a încheiat un acord cu Cristiano Ronaldo în decembrie. Al Ittihad a obţinut transferurile vedetelor franceze N'Golo Kanté şi Karim Benzema. Brazilianul Roberto Firmino a părăsit Liverpool pentru Al Ahli, iar jucătorul portughez Rúben Neves a părăsit echipa din Premier League Wolverhampton Wanderers pentru Al Hilal.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO