ZF Private health

ZF Private Health. Adriana Gomotîrceanu, cofondatoarea centrului medical TopMed din Târgu-Mureş: Am finalizat extinderea spitalului, avem 100 de paturi pe spitalizare continuă şi 50 de paturi pe spitalizare de zi

24.11.2023, 00:06 Autor: Mirabela Tiron

Avem provocarea apariţiei de noi echipamente medicale, mai performante, pe care încercăm să le cumpărăm,  pentru o activitate mai exactă 1996 este anul în care a fost înfiinţat TopMed ca un cabinet privat de medicină internă şi ecografie, iar în 2010 a fost deschis spitalul.

Centrul medical TopMed din Târgu-Mureş, aflat în top 20 jucători privaţi pe piaţa de sănătate, fondat de doi medici, a finalizat extinderea şi modernizarea spitalului, ce are o capacitate de 100 de paturi pe spitalizare continuă şi 50 de paturi pe spitalizare de zi.

„A fost un an bun, avem o creştere a numărului de pacienţi.  Am reuşit să finalizăm extinderea spitalului TopMed, care are toate facilităţile pe care le cer normele europene. Avem 100 de paturi pe spitalizare continuă, 50 de paturi pe spitalizare de zi, clădirea este foarte modernă. A fost construită în etape şi am unificat  tot ansamblul“, a spus Adriana Gomotîrceanu, co-fondatoarea centrului medical TopMed din Târgu-Mureş, în cadrul ZF Private Health.

Secţiile care funcţionează în spital sunt chirurgie generală, vasculară, urologică, oftalmologie, chirurgie ginecologică, se fac operaţii inclusiv pe chirurgie bariatrică. Pe secţia de ortopedie se realizează protezări de şold, genunchi, potrivit ei.  Datele de la mfinante.ro arată o cifră de afaceri de 89 mil. lei anul trecut, faţă de

76,6 mil. lei anul anterior. Compania avea 241 de angajaţi.

În prezent, reţeaua TopMed include un spital în Târgu-Mureş cu puncte de lucru la Reghin şi Sighişoara şi  două policlinici în Târgu- Mureş, una în Reghin şi una în Sighişoara.

„Am făcut investiţii atât în clădire dar şi în echipamente. Am cumpărat al doilea aparat RMN 3 Tesla, lucrăm mult cu pacienţi oncologici. Am investit în radioterapie pentru o nouă procedură, care este stereotaxia,  avem compartiment de fertilizare in vitro. Practic avem provocarea apariţiei de noi aparate medicale, mai performante, pe care încercăm să la aducem la noi pentru a avea o activitate mai exactă şi rapidă".

Ea a pus bazele acestui business alături de soţul ei medic chirurg în anul 1996, când au deschis un cabinet de medicină internă şi ecografie.

"Este o nevoie extraordinară de a fi la un loc mai multe specialităţi, niciun pacient nu are o singură boală. Ca să pui un diagnostic ai nevoie de pneumolog, imagistică, teste funcţionale respiratorii, suntem un ambulatoriu o policlinică cu peste 36 de specialităţi, cu spital, laborator, imagistică, teste funcţionale". Compania a demarat şi extinderea  centrului din Reghin, dat fiind numărul în creştere de pacienţi. Cererea este într-o continuă creştere, însă pe serviciile contra-cost medicul spune că a observat o scădere a puterii de cumpărare.

În ceea ce priveşte echipa de medici, ea spune că marea majoritate a medicilor  sunt permanenţi şi că a dezvoltat acest concept unitar în ceea ce priveşte personalul.

Reţeaua TopMed atrage pacienţi din toată ţara, tot mai mulţi vin şi încearcă să rezolve problemele în ambulatoriu sau spitalizare de zi. Pacienţii vin din toată ţara, din 41 de judeţe, potrivit ei.

"Deservim aproape toată ţara, nu este o adresabilitate doar locală. Dorim să continuăm activitatea, avem provocări legislative, în contractul cadru au apărut posibilităţi ca persoane sănătoase să fie internate pentru depistarea unor cancere. Am participat la depistarea cancerului de col uterin, a descoperit cazuri în stadii incipiente, costurile sunt mai acceptabile pentru pacienţii în stadii incipiente".

Compania Centrul Medical TopMed din Târgu Mureş a intrat în top 20 jucători privaţi pe piaţa de sănătate după cifra de afaceri. În Târgu Mureş mai operează şi alţi jucători, printre care spitalul privat Nova Vita, unul din cele mai mari spitale private din ţară, cu 170 de paturi, controlat de Virgil Mailat.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea

Banca Transilvania Regina Maria